reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte Z97X-Game Plus: herní deska střední třídy

15.5.2015, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte Z97X-Game Plus: herní deska střední třídy
Za pár týdnů se jedním z hlavních témat stanou základní desky s LGA 1151 pro Skylake, ovšem to výrobcům nezabraňuje, aby stále přinášeli na trh nové modely s LGA 1150 pro Haswell a případně i Broadwell. Nyní je to Gigabyte.
Gigabyte Z97X-Game Plus je základní deska, která se má zařadit do střední třídy s pořizovací cenou kolem 150 dolarů. Zaútočí tak na desky jako Asus Z97-Pro Gamer a zvolila si černo-zelené barevné schema, přičemž oblast s audio obvody má originální šrafování. Dokázal ale Gigabyte přijít s něčím opravdu novým a neotřelým?





Však herní desky mají v poslední době celkem předvídatelnou výbavu, která se skládá především z ethernetového kontroleru Killer řady E2200 a herního audia s kodekem Realtek ALC 1150. V prvním případě je to pravda i v tomto případě a v tom druhém to není jasné, ale nejspíše to také bude tak, protože je zmíněn kodek s odstupem signálu od šumu 115 dB, což sedí právě na onen Realtek. Gigabyte pochopitelně nabízí celé audio řešení Amp-Up s kvalitními kondenzátory a také operačními zesilovači pro sluchátka.




- klikněte pro zvětšení -


Deska je dále vybavena osmifázovým napájením procesoru a také třemi sloty PCI Express 3.0 x16, jež se mohou mezi sebou podělit o 16 linek, takže mohou pracovat v režimech x16/-/- nebo x8/x8/- a nebo x8/x4/x4. Pak tu jsou ještě tři PCI Expres 2.0 x1 a jeden PCI. Pro úložná zařízení je připraven jeden slot M.2 (10 Gb/s) a pak ještě šest SATA 6 Gb/s, z nichž dva mohou být využity rozhraním SATA-Express 10 Gb/s. Na desce také můžeme vidět, že je vybavena hlavním a záložním BIOSem, ale jinak nemá žádnou výbavu, na niž by se slušilo upozornit.

Zdroj: techPowerUp
reklama