reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

GOG Connect: hry z knihovny Steamu zdarma bez DRM

2.6.2016, Jan Vítek, aktualita
GOG Connect: hry z knihovny Steamu zdarma bez DRM
GOG Connect je nová služba této digitální distribuční platformy počítačových her, která je zaměřena na uživatele Steamu. Určena je pro "nastartování" naší knihovny na GOGu, a to s pomocí her, které již vlastníme na Steamu.
Služba tak funguje jednoduše. Pokud máte účet na Steamu se zakoupenými hrami, pak si můžete založit účet na službě GOG a hry, u nichž je to umožněno, vám ta zpřístupní také, zdarma a především bez digitální ochrany (DRM). Přirozeně se to tak netýká titulů, jejichž tvůrci si je pečlivě hlídají, takže na GOGu nenajdete třeba nový Doom s ochranou Denuvo, kterou se ještě nepodařilo prolomit. Zato by ale mohl být brzy k dispozici třeba Witcher 3.





GOG tak chce nalákat především nové uživatele, kteří si mohou zdarma zajistit již vlastněné tituly bez otravných ochran a zjistit, co jim to přinese. Společnost ale neříká, zda se to bude týkat veškerých titulů, jež jsou k dispozici na obou platformách a samotná zpráva mluví o některých hrách ze Steamu.





Zařínající program GOG Connect má aktuálně v seznamu 22 her, které vidíte na screenshotu (nebo na stránkách GOG Connect) a je zřejmé, že to zrovna nejsou nejnovější AAA pecky. GOG si totiž pro to musel zajistit podporu svých partnerů, jako jsou Deep Silver nebo Harebrained Schemes, jež musel přesvědčit, že neztratí nic na tom, když uživatel Steamu s již zakoupenou hrou dostane možnost tu samou hrát i bez DRM. Uvidíme, jaké další vývojáře firma přesvědčí.

Povšimněte si také, že tato nabídka je časově omezená a aktuálně bude platit dalších 5 dní. Tento časový limit ale máme na zařazení her do knihovny a poté už je budeme vlastnit stejně jako ty, které jsme si zakoupili. Limitem je také jeden účet Steamu na jeden účet GOGu a jde o trvalé a nezměnitelné spojení.

Zdroj: GOG Connect
reklama