reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Google ARC Welder: spusťte si androidové aplikace na PC

7.4.2015, Jan Vítek, aktualita
Google ARC Welder: spusťte si androidové aplikace na PC
Google zveřejnil novou betaveri App Runtime for Chrome (ARC), která ve spolupráci s novou aplikací ARC Welder umožní uživatelům PC i Mac s různými systémy provozovat androidové aplikace v prohlížeči Chrome.
První verze App Runtime for Chrome (ARC) zveřejněná loni v listopadu byla navržena pouze pro použití v Chrome OS, ovšem vývojáři poté zjistili, že bude snadné zajistit i podporu kteréhokoliv počítače, na němž poběží prohlížeč Google Chrome. Nyní tak nastoupila nová verze ARC, která to ve spolupráci s ARC Welder umožní, přičemž byly přidány i některé další možnosti, jako podpora klíčových služeb obchodu Google Play, aby řada aplikací byla nejen spustitelná, ale také využitelná.





Co tedy potřebujeme? V prvé řadě je to počítač s Windows, Mac OS, různými verzemi Linuxu nebo s OS Chrome a nainstalovaným prohlížečem Google Chrome ve verzi 41 a novější. Dále to je aplikace ARC Welder a nakonec samotný soubor APK s aplikací z Google Play. ARC Welder si tedy nainstalujete jako plugin do Google Chrome a ten umožní spustit vybranou aplikaci s různým nastavením, které se týká velikosti obrazu nebo jeho orientace. Stačí si tedy počkat na to, až Chrome stáhne a nainstaluje aplikaci a pak si můžete spustit příslušné APK. S menšími úpravami (viz video na Youtube) bude možné spouštět i více androidových aplikací najednou.





Nicméně ARC je stále v betaverzi a v této době plně nepodporuje všechny služby Google Play, některé aplikace se nespustí nebo jejich funkce nejsou dostupné (třeba Google Maps), ovšem řada z nich funguje velmi dobře. Takováto funkce se bude zvláště hodit na tabletu s Windows nebo Chromebooku a nezbývá než počkat na to, až a jestli se Google odhodlá ARC Welder lépe přizpůsobit i klasickým PC a Macům ovládaným klávesnicí a myší, protože s těmito periferiemi zatím moc nepochodíme.





Zdroj: Hexus.net
reklama