reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Google brzy přidá tlačítko "Koupit" do výsledků vyhledávání

17.5.2015, Milan Šurkala, aktualita
Google brzy přidá tlačítko "Koupit" do výsledků vyhledávání
Společnost Google by měla v blízké době zavést tlačítko "Koupit" do výsledků vyhledávání, díky čemuž bude možné snadno nakupovat přímo v prostředí vyhledávače Google. Na stránky prodejců se tak možná ani nedostanete.
Google brzy uvede tlačítko "Koupit", které by se mělo objevit u vybraných odkazů na hledané produkty. Týkalo by se to ale jen sponzorovaných výsledků, tedy nikoli běžných vyhledaných výsledků. Celé by to mělo fungovat tak, že po stisknutí tlačítka budete přesměrováni na další stránku od Googlu, kde si vyberete další detaily (barvu, velikost,... dle druhu produktu) a provedete platbu. Údaje o platební metodě se mohou uložit a použít při dalším nákupu.


Google logo


Samotný Google ale nebude prodejcem. Ten bude pouze prostředníkem a tyto produkty tak budete kupovat u jiných prodejců přes stránky Google. Prodejce se pak pochopitelně dozví adresu, kam produkt zaslat a možná nějaké další detaily, protože jinak je vlastně od celého procesu dost odstřihnut a kupující se na stránku prodejce ani nedostane. V podstatě to bude fungovat podobně jako eBay. Celá částka se připíše na účet prodejce, Google si vezme jen tradiční platbu za kliknutí. Prozatím bude tento testovací provoz k dispozici jen na mobilní verzi webu. Je to i vcelku logické, protože mobilní hledání už dnes v mnoha zemích převyšuje to z počítačů.

Zdroj: engadget.com, theverge.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama