reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Google chce s Fordem vyvíjet samořiditelná auta

28.12.2015, Jan Vítek, aktualita
Google chce s Fordem vyvíjet samořiditelná auta
Společnosti Google a Ford v této době diskutují o možnosti, že by spojily své síly při vývoji autonomních automobilů, které při pohybu na běžných komunikacích nepotřebují řidiče. Co tedy může z této spolupráce vzniknout?
Dle agentury Reuters trvají rozhovory společností Google a Ford již několik měsíců a jejich předmětů je více. Diskutuje se o různých možnostech spolupráce při vývoji autonomních vozů, přičemž jde především o to, že Google by dodal především software, zatímco Ford by se staral o to, co dobře zná, tedy o vývoj samotných automobilů. Naposledy se v tomto měsíci setkal Mark Fields (Chief Executive, Ford) se Sergeyem Brinem, spoluzakladatelem firmy Google. Společnosti ale zatím ještě odmítly oficiálně uznat, že by mezi nimi vznikla nějaká úzká spolupráce.





Mluvčí Fordu tak řekl, že jeho firma vždycky spolupracovala a bude spolupracovat s mnoha společnostmi a Google se zase nechal slyšet, že spekulace nebude komentovat. Je tedy jasné, že uvařeno ještě není, nebo je dohoda zatím držena v tajnosti, ovšem dle zdroje aktuality bychom již brzy měli poznat, co spolupráce Googlu a Fordu přinese.

Výsledek je ostatně zřejmý. Ford by měl postavit pro Google další generaci autonomního automobilu, který by tedy již konečně nevypadal jako nepovedený VW Beetle. Dle Yahoo Autos by dokonce měl být vytvořen podnik se společnou majetkovou účastí, který by takové automobily vyráběl a prodával. Pokud je to pravda, pak bychom se měli již brzy dle těchto zdrojů dočkat oficiálního oznámení, a to již příští týden na CES 2016.

Ford také shodou okolností poslal médiím tiskovou zprávu, v níž se chlubí téměř 6000 novými vynálezy, s nimiž přišel v tomto roce a jež si chce nechat patentovat. A řada z těchto patentů se má týkat autonomních a sítí propojených vozů, nositelných zařízení, elektrokol, navigací a platforem pro sdílení jízd.

Zdroj: Hexus.net
reklama