reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Google Chrome 64bit: beta verze je na světě

1.8.2014, Radan Tuhý, aktualita
Google Chrome 64bit: beta verze je na světě
64bitová verze populárního internetového prohlížeče Google Chrome je nyní oficiálně k dispozici ke stažení přímo z kanálu beta verzí na stránkách Google. Pokud jste plánovali tuto verzi otestovat, nyní je ta správná chvíle.
Záměr vytvořit 64bitovou verzi prohlížeče Chrome není úplnou novinkou. Na verzi alfa se pracovalo již nějakou dobu a Google se potýkal s celou řadou komplikací, které se týkaly zejména stability aplikace. Nyní došlo k přesunu z kanálu alfa do kanálu beta. To je tedy ideální doba pro ty z nás, kteří se na 64bitovou verzi těší.





Důvodů, proč zvážit aktualizaci či změnu současné verze na tu 64bitovou, je celá řada. 64bitová verze je sestavena tak, aby plně využívala potenciálu současných procesorů a jejich instrukčních sad. Tato skutečnost s sebou nese navýšení rychlosti zpracování webového obsahu až o 25 %, což se projeví zejména v situaci, kdy je na webové stránce hodně multimediálního obsahu. Druhým, neméně důležitým aspektem, je vylepšení zabezpečení.

Uvolnění veřejné beta verze je fakticky posledním krokem pro 64bitovou verzi Google Chrome před poslední, tedy finální verzí prohlížeče, kterou očekáváme přibližně za 6 týdnů. Zatím není potvrzeno, zda bude 64bitový prohlížeč samostatnou vývojovou řadou, nebo jestli dojde k automatické aktualizaci všem současným uživatelům, kteří disponují 64bitovým operačním systémem Windows.

Jelikož jsme zmínili Microsoft Windows, mnohé z vás jistě nyní napadne, že uživatelé Linuxu mají již 64bitovou verzi Chrome k dispozici nějakou dobu. Oproti tomu majitelé počítačů a laptopů s operačním systémem OS X (Apple) zatím nemají k dispozici ani vývojářskou verzi alfa. To není úplně typické, protože Google obvykle aktualizuje svůj prohlížeč Chrome souběžně pro všechny platformy. Je tedy možné, že se verze alfa pro zařízení s OS X brzy také objeví.

Chcete-li si veřejnou beta verzi prohlížeče Google Chrome 64bit také otestovat, můžete tak učinit stažením aplikace ze sekce beta verzí Google Chrome.

Zdroj: TechSpot
reklama