reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Google investuje do tajemného start-upu Magic Leap

23.10.2014, Jan Vítek, aktualita
Google investuje do tajemného start-upu Magic Leap
Společnost Google vede více jak půlmiliardové financování tajemné společnosti Magic Leap, která se zabývá virtuální a rozšířenou realitou a slibuje velmi realistické propojení reálného a virtuálního světa.
Co si tedy pod tím máme představit? Asi nejlépe to vysvětlí video, které má Magic Leap na svých stránkách. Jde tedy opravdu o propojení virtuální reality s reálným světem, jež se ale navzájem ovlivňují. Malého slona tak můžeme schovat do dlaní a na nich se zase ukáží stíny od jeho těla, takže celkový dojem je velmi dobrý.





Do společnosti Magic Leap má tedy Google a jiné firmy investovat přes 542 milionů dolarů, přičemž jde o společnost se sídlem na Floridě, kterou ostatní popisují jako tajemnou a tajnůstkářskou. Její hlavní pracovní náplní má být vývoj "filmové reality", která se má od virtuální a rozšířené reality lišit právě tím, že posune onu realitu o notný kus kupředu a přidá ještě interaktivitu. Magic Leap chce navíc pro tyto účely nabídnout lehké a mobilní řešení, čili nejspíše nějaké brýle či něco jim podobného.





Magic Leap říká, že její technologie jsou daleko před těmi, které nabízí její konkurence zabývající se virtuální realitou a něco na tom asi bude, když tato firma získala od svých investorů přes půl miliardy dolarů. Krom Googlu vycítili příležitost také KPCB, Andreessen Horowitz, Obvious Ventures, Qualcomm a Legendary Entertainment. Cena Magic Leap je přitom odhadována na 2 miliardy dolarů, což je celkem překvapivá suma na firmu, která zatím nevykazuje žádné tržby, a nemá tedy na trhu žádné produkty.

Firma použije získané finanční prostředky na urychlen vývoje své technologie, aby mohla co nejdříve přinést na trh výsledné produkty. Je tak možné, že bude v budoucnu prostřednictvím firmy Google soupeřit s headsetem Oculus VR, a tedy firmou Facebook, což s sebou přinese i souboj různých technologií. Žádné přesné datum přitom nebylo zmíněno a dozvěděli jsme se pouze to, že se máme dočkat "relativně brzy".

Zdroj: hexus.net
reklama