reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Google otevřel svůj první kamenný obchod

11.3.2015, Jan Vítek, aktualita
Google otevřel svůj první kamenný obchod
Google je sice především softwarová společnost poskytující i řadu služeb, ovšem v nabídce má i hardware. Ten bude nově nabízen také v prvním kamenném obchodě této firmy, který byl otevřen v Londýně.
Google tak poprvé vstoupil do fyzického světa maloobchodu a otevřel svůj první obchod, který se jmenuje prostě Google Shop. Nachází se v centru Londýna na Tottenham Court Road uvnitř Currys PC World, což je velmi blízko hlavnímu obchodu firmy Apple na Regent Street. Nabízet bude tedy především hardware a samozřejmě i s ním spojený software a aplikace.





Google tedy říká, že jde o jeho první obchod, ale již dříve využil svou značku pro obchody Chromezone, které byly zprovozněny také ve Spojeném království v roce 2011 obchodním řetězcem Dixons a v Austrálii se zase objevily obchody Androidland. Nyní to je ale první obchod, který nese přímo značku Google.






Návštěvníci Google Shop si budou moci prohlédnout celou řadu produktů, jako jsou telefony a tablety s Androidem, Chromebooky, zařízení s Android Wear a Chromecast TV, přičemž získají informace i o jejich softwarové výbavě a dostupných službách.





V pohodlí křesílek si budou moci vyzkoušet nejnovější produkty, kde bude umístěna obrazovka ukazující aktuálně nejvíce vyhledávaná hesla. V obchodě se také budou konat workshopy s tématem online bezpečnosti a pro děti se budou pořádat Virtual Space Camps, kde se naučí základy programování. Akce Open House jsou zase připraveny pro učitele, kteří si budou moci vyzkoušet různé nástroje pro vyučování.

Na dalších obrazovkách se návštěvníci budou moci s využitím speciálního ovladače podívat na jakékoliv místo na Zemi s využitím Google Earth a pak tu bude také plocha pro kreslení s využitím jistých digitálních sprejů. Daleko prozaičtější bude další služba, respektive možnost si dobít svůj telefon (platí i pro iPhony).

Google má zatím plány otevřít dva další podobné obchody, a to opět v Anglii, přesněji v západním Londýně a pak v Essexu.

Zdroj: Hexus.net
reklama