reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Google Photos se mění, v červnu končí neomezený prostor pro fotografie

12.11.2020, Jan Vítek, aktualita
Google Photos se mění, v červnu končí neomezený prostor pro fotografie
Společnost Google ohlásila změny podmínek a celkové nabídky své služby Photos. Jde především o to, že už nebude možné zdarma využít neomezené úložiště pro kvalitní kopie fotografií, a to od 1. června 2021. 
Služba Google Photos od svého vzniku před pěti lety nabízela možnost zálohy kvalitních kopií našich fotografií, což pro firmu nyní představuje vysokou zátěž. Aktuálně mají lidé v jejích serverech takto uloženy více než čtyři biliony fotografií a každým týdnem přibude na 28 miliard nových. 
 
 
Google nám tím v podstatě sděluje, že v této podobě by služba Photos byla pro něj neudržitelná a zapotřebí jsou změny, které přinesou větší omezení. Možnost si zdarma zálohovat kvanta fotografií tak bude zrušena, což však znamená, že od 1. června 2021 už nebude možné uploadovat další fotografie ve vysoké kvalitě, pokud jimi zabraný celkový prostor překročí naši kvótu na Google Drive. O již dříve nahrané fotografie ale nepřijdeme, až tak moc striktní Google nebude. Od června se ale každá taková fotka začne počítat mezi běžná data ukládaná na úložiště Googlu, které má pro neplatící zákazníky kapacitu 15 GB. Čili pokud už ho někdo bude mít zaplněno, další fotografie si už nezazálohuje a bude nucen si případně zaplatit lepší službu. 
 
Aktuální nabídka firmy Google je taková, že za 100 GB zaplatíme měsíčně 60 Kč, za 200 GB pak 80 Kč, pak tu máme už 2 TB za 300 Kč, 10 TB za 3000 Kč a nejvyšší nabídku tvoří 30 TB za 9000 Kč. 
 
Pro majitele telefonů Pixel je tu ale jedna dobrá zpráva. Pro ně toto nové opatření neplatí, takže pokud využíváte první z Pixelů, nebo nejnovější Pixel 5, stále budete moci zálohovat kvalitní kopie fotografií zdarma. 
 
V souvislosti s tím tu máme také nový nástroj pro aplikaci Photos, který umožní snadněji mazat nepovedené (rozmazané) fotografie, jež systém sám vybere a nabídne. K tomu nám ještě aplikace na základě historie našich uploadů ukáže, za jak dlouho nám vyhrazené místo dojde. 
 
Zdroj: Google


reklama