reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Google přichází s novým manažerem záložek pro Chrome

3.11.2014, Radan Tuhý, aktualita
Google přichází s novým manažerem záložek pro Chrome
Internetový prohlížeč Chrome od Google je velmi oblíbeným prohlížečem, ovšem pokud u něj něco není úplně dotažené do konce, pak to jsou záložky a oblíbené stránky. Google proto uvolnil nový manažer záložek jako rozšíření.
Pokud bychom zkusili srovnat systém záložek v prohlížečích Google Chrome a třeba Internet Explorer od Microsoftu, asi bychom dospěli k závěru, že Internet Explorer dokáže větší množství záložek spravovat o něco lépe, a to díky systému složek a panelu po levé straně.


Google Chrome


Je to daní za minimalistický prohlížeč, kterým se Google Chrome snaží od začátku být. Ačkoli je použitelnost a přehlednost záložek do velké míry subjektivní záležitostí a mnohým uživatelům může současný systém od Google vyhovovat lépe, Google si je této skutečnosti vědom a uvolnil rozšíření, které má současný systém záložek o něco vylepšit.

Nový systém záložek se jmenuje jednoduše Manažer (nebo správce) záložek (z anglického Google Bookmark Manager). Toto rozšíření umí obyčejný seznam záložek (odkazů) přeměnit na tabulkové zobrazení s náhledy jednotlivých webových stránek.


Google Bookmark Manager


Další vlastností je přidání složek, do kterých je možné záložky třídit. Následně, jakmile budete přidávat novou záložku, budete mít možnost zvolit, do které složky bude nový záložka umístěna. Výsledkem by pak měla být jakási logická struktura záložek, ve které bude jednodušší jednotlivé weby dohledat.

Jelikož jsme zmínili vyhledávání, přichází na řadu nejspíše jedna z nejzásadnějších vlastností nového správce záložek, kterou je právě možnost vyhledávání, a to nejen v rámci samotných záložek, ale také v obsahu jednotlivých webových stránek, na které záložky směřují.

Reakce uživatelů jsou ale zatím celkem rozporuplné. Zejména vyhledávání v obsahu webů zatím nefunguje úplně tak, jak by mělo. To by ale nemuselo zatím znamenat nic zásadního. Google zatím nový systém záložek nijak nepropagoval, proto je toto rozšíření možné chápat spíše jako určitou formu veřejného testování.

Pokud byste chtěli toto rozšíření také otestovat, máte možnost si jej stáhnout ve webovém obchodě Chrome.

Zdroj: The Verge
reklama