reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Google přidává texty k písníčkám přímo k výsledkům vyhledávání

29.6.2016, Libor Pánek, aktualita
Google přidává texty k písníčkám přímo k výsledkům vyhledávání
Až příště budete hledat text své oblíbené písničky, nejspíše se zobrazí hned nahoře na stránce s výsledky vyhledávání, nebudete muset klikat na odkaz. Google totiž hodlá spustit novou službu, ta v USA již běží, na mezinárodní spuštění se čeká.
Zatím jen ve Spojených státech spouští Google novou službu, která zobrazí texty k písničkám nahoře nad výsledky vyhledávání. To znamená, že uživatel již nebude muset hledat kvalitní odkaz, kde by si přečetl, jaká jsou slova jeho oblíbené písničky.

Může se to zdát jako hloupost, ale ve skutečnosti za tím je celkem velký byznys. Pro Google není služba zadarmo, ve skutečnosti není jednoduché mít licenci na kopírování textů k písničkám, mnoho různých stránek to činí nelegálně. Google tedy bude muset platit vydavatelům smluvené částky podle toho, jak moc se texty zobrazily ve vyhledávači.





Google si možnost zobrazení textů licencoval u LyricFind a podle jednoho ze zakladatelů společnosti ze služby budou plynout pro LyricFind celkem velké peníze, které se následně přerozdělí i pro vydavatele. "Čím více budou texty zobrazeny, tím více dostanou vydavatelé peněz," sdělil ředitel LyricFind Darryl Ballantyne.

Google by však nezpřístupnil podobnou službu jen tak. Budou mu z ní plynout také výhody, jednoduchý odkaz povede na Google Play, kde si budou moci uživatelé koupit danou písničku či rovnou celé album. Takže i pro něj to představuje určitou reklamu, která se pojí přímo s vyhledávaným produktem.

Smlouva s LyricFind je mezinárodní, takže brzy by se služba mohla rozšířit i mimo Spojené státy, i když podmínky nejsou známé. Zatím skutečně služba v ČR nefunguje, nestačí si ani přepnout jazyk vyhledávání či něco podobného, Google vás dokáže lokalizovat už jen podle internetového připojení.

Zdroj: Engadget
reklama