reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
10.5.2015, Milan Šurkala, aktualita
Společnost Google ve spolupráci se třemi univerzitami provedla průzkum nelegálního vkládání reklam pomocí malwaru a jiných škodlivých programů. Dopracovali se k hrozivému číslu 5,2 % uživatelů, což jsou miliony lidí.
RoDiSK (2) | 11.5.20159:29
Zistiť či je v počítači klasický SuperFish je podľa návodu ľahké
http:­/­/rodi.sk­/blog­/lenovo­-adware­-superfish­-visualdiscovery­-od­-komodia.html
ale horšie je že sa čoraz častejšie vyskytujú v doplnkoch do browserov, hlavne po aktualizáciách...
Odpovědět0  0
nezna1ek (4) | 10.5.201520:45
Google nabizel ze svych stranek doplnek ­(treti strany­) pro chromium, ktery podobny malware obsahoval, viz.:
http:­/­/www.root.cz­/clanky­/man­-in­-the­-browser­-aneb­-jak­-jsem­-si­-nechal­-infikovat­-prohlizec­/

Kdyz uz dela nejake pruzkumy, tak by mozna mohl lepe kontrolovat rozsireni, ktere jsou skrze jeho stranky uzivatelum poskytovany.
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (4498) | 10.5.201521:36
Vždyť o tom je i ten článek. Že na základě průzkumu Google udělal v rozšířeních větší pořádek a smazal ty, které podobný problém vykazovaly.
Odpovědět0  0
nezna1ek (4) | 10.5.201521:52
Ten incident s infikovanym prohlizem je stary nekolik tydnu ­(nikoliv mesicu­). Pokud vim, tak je problem v tom, ze Google nekontroluje doplnky, ktere jejich autor ­'pouze aktualizuje­' ­(napriklad tam prida malware­). Je mozne, ze Google za poslednich par tydnu vyrazne zlepsil system kontroly ­(vcetne ­'aktualizovanych­' verzi­), ale takto jsem tento Vas clanek nepochopil ­(pokud to tak je, tak by to mozna stalo za to zduraznit­).
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (4498) | 10.5.201522:19
Minimálně na Google Play je teď nově zvýšená kontrola softwaru. Jak na Chrome Web Store, to nevím. Co se týče doplňků pro Chrome, tak v článku je napsáno, že udělal na Chrome Web Store kontrolu a 192 doplňků, které dělaly ad injection, smazal. Kdy tak učinil a zda smazal úplně všechny a nic mu neproklouzlo, to je otázka druhá a přesnou odpověď na ni neznám. Vzhledem k tomu, že tuto zprávu vydal před pár dny, dá se předpokládat, že k mazání došlo teprve nedávno a ne někdy před mnoha měsíci. Každopádně zmiňovaný Adblock Super 2.7.4 tam opravdu stále je ­(jednou jako aplikace verze 1.0 a jednou jako doplněk 2.7.4­).
Odpovědět0  0
nezna1ek (4) | 11.5.201510:08
Google udelal jednorazovou kontrolu nebno zavedl konecne to, co konkurence ­(minimalne Mozilla­) ma uz dlouho? Tim myslim kontrolu i updatovanych verzi.

Vubec se nenavazim do zpravicky, kterou jste napsal, jen upozornuji na to, ze z puvodni zpravy, ktera na me pusobi: ­"Google se stara o nase bezpeci, dokonce spolupracuje s univerzitami a nechal si udelat pruzkum,­" je po precteni zmineneho clanky z root.cz dojem opacny: ­"Zabezpeceni ­(minimalne Chrome Web Storu­) je tak mizerne, ze se nekotroluji ­(nekontrolovali?­) updatovane doplnky a PR oddeleni Google pracuje velmi dobre a promeni nevyhodu ve vyhodu ­- zasobuje nas informace o tom, jak Google bojuje za nase bezpeci ­(ale dozvedet se konretni informaci, zda se dorovnal konkurenci neni mozne­).­" Proste jsem jen doplnil informaci ­(komentar­) pod Vas clanek, protoze se mi zdalo, ze by i ostatni mozna byli radi za jeho precteni ­(a ti pochopeni snahy Googlu o bezpecnost v dalsich souvislostech­). Mimochodem ­- ja proti Googlu nic nemam a jejich sluzby vyuzivam.
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (4498) | 11.5.201510:37
Ale přece totéž je napsané i zde, jen to není až tak explicitně napsáno. Pokud při kontrole u sebe našel 192 vadných doplňků a smazal je, je tím automaticky i řečeno, že do této doby to řešil pěkně mizerně. Tohle je prostě problém lidské komunikace, kdy každý člověk chápe jiný text jinak ­(a někdy dokonce úplně naopak­), ačkoli říká totéž. I v tomto článku je přece napsáno, že Google se zaměřil na problematiku vkládané reklamy a zjistil, že sám u sebe má docela problém, tak jej ­(částečně?­) vyřešil.

Trochu jsem to upravil a zdůraznil i finanční souvislost pro Google ­(vkládanou reklamou přichází o prokliky u jeho vlastní reklamy, která se na stránkách ­"ztrácí­")
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.