reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Google ukazuje vizi nového kampusu

1.3.2015, Jan Pánek, aktualita
Google ukazuje vizi nového kampusu
Google představuje Mountain View City Council, svůj nový kampus, v North Bayshore. Všechny návrhy kanceláří byly designovány od základů, o plány se starají Bjarke Ingels a Thomas Heatherwick.
Celá myšlenka projektu je podle Googlu jednoduchá, namísto velkých a těžkopádných budov vytvoří lehké struktury bloků. Těmi bude možno pohybovat. Obrovské průsvitné přístřešky nechají proudit vzduch zvenku a zároveň budou kontrolovat jeho teplotu. Google dále plánuje vysazení stromů a postavení kaváren nebo třeba cyklostezek, které budou procházet tímto komplexem. Tímto se zaměří na setření rozdílů mezi budovami a přírodou.

Celým projektem chce Google přinést život do unikátního životního prostředí, které se nachází v oblasti Moutain View. Také se zavazuje, že udělá vše, aby šetřil energii, to znamená, že vyváží svou spotřebu elektřiny v North Bayshore energií ze znovu obnovitelných zdrojů.





Propojení přírody a komplexu dovrší nejen cyklostezky a chodníky, ale i restaurace nebo tělocvičny, čímž chce Google dosáhnout zpříjemnění pracovních podmínek a také chce dělat více pro celou velkou komunitu, takže se skutečně nejedná jen o kanceláře pro práci.

Někoho by jistě napadlo, že celý projekt reaguje na Apple, který nedávno představil podobný koncept jeho centrály, ale Google prohlašuje, že si Moutain View pro tento projekt vybral před 15 lety, protože se chtěli ze Silicon Valley přemístit do přírodního prostředí. Tím nemyslí jen na své zaměstnance, ale i na celé jejich rodiny. To je velmi sympatické. Bohužel se ale neví, kdy se nový kampus začne stavět.

Zdroj: googleblog.blogspot.cz
reklama