reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

G.SKILL se pustil do výroby herních periferií a zdrojů

3.6.2015, Jan Vítek, aktualita
G.SKILL se pustil do výroby herních periferií a zdrojů
Společnost G.SKILL, kterou známe především jako výrobce modulů operační paměti, začala vyrábět herní periferie, čili klávesnice, myši a headsety a také zdroje. Podíváme se na první její kousky, stejně jako na nové paměti.
G.SKILL tak rozšiřuje svou nabídku o čtyři nové typy zařízení, jimiž cílí především na herní PC sestavy. Máme tu tedy mechanickou klávesnici, myš, headset, novou řadu počítačových zdrojů a samozřejmě také nové paměti DDR4. Jejich popularita po uvedení procesorů Skylake na trh zcela jistě velmi vzroste, protože nové desky jsou určeny většinou právě pro tyto paměti.





Mechanické klávesnice jsou konkrétně dvě, a to KM780 RGB a KM780 MX, přičemž první má RGB podsvícení hrající všemi barvami a druhá jen červené. Jinak by měly nabídnout to samé, čili multimediální tlačítka, sloupec šesti programovatelných kláves, integrovanou podložku pod zápěstí a na výběr bude mezi tlačítky Cherry MX Red a Brown. Klávesnice také mají vlastní paměť pro uložení profilů a software, který umožní nastavit podsvícení u každé klávesy zvlášť a další parametry jako dotazovací frekvenci, apod.





Dále tu je myš MX780 RGB, která také hraje všemi barvami, má výškově nastavitelnou zadní část spočívající v dlani a vyměnitelné boční gripy. G.SKILL také slibuje kvalitní teflony pro hladký skluz a možnost nastavit si libovolné barvyna celkem čtyřech místech, která můžete vidět na fotografiích. Myš využívá tlačítka Omron a neupřesněný laserový senzor Avago, dle jehož specifikací (8200 dpi, 150 ips a 30 G) můžeme určit, že půjde o obvyklý ADNS-9800. Dotazovací frekvence může být jako obvykle až 1000Hz a společně s ní si můžeme v doporovodném softwaru vytvořit až pět profilů a makry.





G.SKILL Ripjaws SR910 / SV710 jsou herní headsety, přičemž SR910 má mít dokonce 10 reproduktorů pro poskytnutí 7.1kanálovéhoo zvuku. Ripjaws SV710 má dva 50mm reproduktory, ale 7.1 kanálový zvuk slibuje také, ale pochopitelně jde o virtuální, a to s pomocí Dolby Pro Logic IIx a Xear 3D. Připojený mikrofon má jako obvykle funkci pro odfiltrování okolního ruchu. Všechny tyto produkty budou na trhu od třetího kvartálu, bližší informace nebyly poskytnuty.





Zdroje firmy G.SKILL také patří do rodiny Ripjaws a jde konkrétně o čtyři modely s výkonem 750, 850, 950 a 1250 W, přičemž slabší mají certifikaci 80 Plus Gold a výkonnější Platinum s 92% efektivitou. Firma nezapomněla zdůraznit, že používá ty "nejlepší dostupné komponenty" jako japonské kondenzátory, ale v tom dnes zdaleka není sama. Pro tichý provoz jsou vybaveny systémem "G.SKILL ECO Optimized (GEO) Thermal Fan Control", který při nízké zátěži zcela zastaví jejich ventilátor. O dostupnosti těchto zdrojů není zatím známo vůbec nic.





Nakonec se krátce podíváme na paměti Trident Z DDR4 se zajímavými hliníkovými chladiči s vrchní barevnou částí, jejíž odstín si budeme moci vybrat sami. Příští měsíc už budou k dispozici ve dvou a čtyřkanálových kitech a to je zatím jediné, co se o nich ví. Pravděpodobně půjde o celou řadu kitů a modulů s různými rychlostmi a kapacitami.

Zdroj: Hexus.net
reklama