reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Half Life 3 na IndieGogo: komunita přesvědčuje Valve

20.10.2014, Jan Vítek, aktualita
Half Life 3 na IndieGogo: komunita přesvědčuje Valve
Fanoušci herní série Half Life se nechtějí spokojit s tím, že jim Valve zatím upírá třetí pokračování a chtějí vývojáře přesvědčit, aby s vývojem přeci jen začali. K tomu má posloužit nová kampaň na crowdfundingovém serveru IndieGogo.
O příchodu třetího pokračování populární hry Half Life se už mnohokrát spekulovalo, ovšem Valve její vývoj nikdy oficiálně nepotvrdil. Jistí fanoušci této série se pokouší Valve přesvědčit pomocí peněž vybraných na crowdfundingovém serveru IndieGogo, přičemž cílem je suma 150.000 amerických dolarů. Tato částka ale není určena pro Valve, jimž by pomohla s financováním vývoje, však ten by stál několikanásobně víc. Určena je pro spuštění mediální kampaně, jež má firmě Valve a světu sdělovat jediné: "WE WANT HALF-LIFE 3" (My chceme Half-Life 3).





Za kampaní stojí Chris Salem a Kyle Mazzei, praktikanti v jedné z amerických reklamních společností, jejichž cílem je krom mediální kampaně za vybrané peníze uspořádat také koncert v Seattlu, kde se mají objevit známé osobnosti ze světa hudby v počítačových hrách. Kampaň odstartovala teprve nedávno, takže jí zbývá ještě téměř měsíc a zatím Chris s Kylem vybrali jen něco přes 1000 dolarů.

Autoři ale počítají s tím, že svého cíle nemusí dosáhnout, a tak krom částky 150 tisíc dolarů jsou připraveny ještě tři ne tak ambiciózní. Nejbližší další je 45.000 USD, za niž autoři chtějí uspořádat obléhání sídla Valve ve Washingtonském Bellevue s využitím několika osob s vizáží Gabe Newella (spoluzakladatel Valve), kteří se pokusí dostat dovnitř a rozpoutat diskuzi o HL3. Pokud vyberou jen 9.000 USD, před sídlem Valve jen zaparkuje nákladní auto s billboardem a když to budou pouhé tři tisíce, kampaň bude pouze virtuální s využitím systému Google Adwords, který se zaměří na 300 zaměstnanců firmy Valve se zmíněnou zprávou "My chceme Half-Life 3".

Je otázkou, zda takováto kampaň vůbec má šanci na úspěch a zda není v některých bodech příliš invazivní a dotěrná.

Zdroj: IndieGogo
reklama