reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Heatbuff: přímotop pro zimomřivé uživatele

21.3.2017, Jan Vítek, aktualita
Heatbuff: přímotop pro zimomřivé uživatele
Nový hardwarový projekt od firmy Envavo, který byl úspěšně financován na Kickstarteru, se jmenuje Heatbuff a určen je lidem, kteří u svého počítače často trpí na studené ruce. Tvůrci sice mluví o produktu spíše pro hráče, ale to asi aby zaujali především je.
Však není žádný důvod, proč by se Envavo Heatbuff nemohl využít prostě i při psaní, nebo jiné práci na počítači, neboť čistě herního na něm není vůbec nic. V podstatě jde o malý a nízký přímotop, který do oblasti klávesnice a myši vyzařuje krátké vlny v infračerveném spektru, přičemž dle tvůrců nehrozí, že by mohl poškodit vaše periferie.





O Heatbuff je na Kickstarteru skutečně velký zájem, neboť do konce kampaně zbývá ještě mnoho dní a cíl 75.000 dánských korun byl už třikrát překročen a dle Kicktraq se vybere nejspíše kolem 400.000. To naznačuje, že tento produkt si najde své zákazníky.





Tvůrci krom neškodnosti pro periferie avizují přesně nastavitelný výkon pro dosažení požadovaného komfortu, energetickou úspornost, nastavitelnost směru vyzařování, pochopitelně i bezhlučnost a také možnost snadného složení pro transport. V rozloženém stavu bude šířka Heatbuff podobná jako v případě klávesnice Coolermaster Quickfire TK, před níž byl vyfocen, a to tedy kolem 38 cm. Jak bylo ale uvedeno, směr vyzařování si můžeme nastavit.

Firma Envavo chce odeslat první Heatbuff k jejich zákazníkům na konci tohoto roku a lze předpokládat, že tento termín bude víceméně dodržen, neboť nejde zrovna o hi-tech produkt, na jehož vývoji by se mělo co pokazit. Svůj kus si můžete stále ještě zamluvit za 499 DKK, čili cca 1800 Kč bez dopravy. A vzhledem k tomu, že už bylo vybráno tolik peněz, budou k dispozici vedle černého také bílé a kovové provedení, přičemž nejspíše padne ještě jeden stretch goal, který přinese i verze vybavené LED podsvícením. To naštěstí jen pro zájemce.

Zdroj: Kickstarter
reklama