reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Hello Games nespali, objevil se velký update pro No Man's Sky

28.11.2016, Jan Vítek, aktualita
Hello Games nespali, objevil se velký update pro No Man's Sky
Nedávno jsme se mohli dozvědět, že lidé z Hello Games po dlouhém mlčení slíbili brzkou velkou aktualizaci pro No Man's Sky, a to Update 1.1 Foundation. Ta slibovala zásadní změny včetně možnosti vytvořit si svou základnu a nyní je tu.
Hello Games křičí do světa, že velká aktualizace pro jejich No Man's Sky je tu, ovšem existuje už jen velice málo těch, které to vůbec zajímá. Bez ohledu na to, co Update 1.1 Foundation nabízí můžeme posoudit holá fakta, dle nichž tuto hru krátce po vypuštění mělo spuštěnu najednou přes 200.000 lidí, ale jejich počet během několika dní spadl na pouhé tisícovky a v listopadu se málokdy stalo, aby překročil pouhou pětistovku hráčů. To se dá považovat za velice nezdravý průběh, který pouze odpovídá tomu, jaké zklamání nám Hello Games připravili. Zaznamenat už můžeme dopad nové aktualizace, díky níž se počet hráčů krátce dostal nad 8 tisíc, ale nyní už se opět blíží předchozímu stavu. Hra má tak pošramocenou pověst, že by už ji nezachránilo snad ani to, kdyby vývojáři v aktuální verzi splnili všechny své předchozí sliby a je až s podivem, že se o to ještě snaží.





Nová verze No Man's Sky přináší další herní režimy, do nichž patří také Creative Mode, v němž si hráč může tvořit vlastní základnu a dle vývojářů je to pouze první z mnoha aktualizací zdarma, která dostala své označení proto, že má jít o základ pro příští verze. Co verze 1.1 obnáší, na to se můžete podívat v následujícím videu:


Herní režimy jsou nyní tři, a to původní normální, pak zmíněný kreativní a nakonec je tu Survival, v němž má být samotné přežití opravdu obtížné. Vedle toho tu máme také už konečně nákladní lodě korzující vesmírem dostupné i hráčům, nové rozhraní, možnost farmaření, tvorbu základních kempů na planetách, nové technologie a zdroje a z hlediska technického zpracování je tu Temporal AA, Motion Blur a řada dalších dílčích oprav, o nichž se dočtete zde.

Začali se také už ozývat zákazníci, dle nichž měla No Man's Sky alespoň takto vypadat už v době svého vypuštění na trh, takže je zřejmé, že Hello Games opravdu dodatečně odvedli velký kus práce. Slouží jim ke cti, že od hry nedali ruce pryč a snaží si zachránit svou reputaci, ale zda ještě někoho přesvědčí k tomu, aby se do hraní NMS pustil, to je značně nejisté. Možná někdy později, až tato hra nebude běžně stát 60 eur (aktuálně je ve slevě) a až přijdou další velké aktualizace.

Zdroj: NMS

reklama