reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Herní myši EVGA TORQ X10 míří do Evropy

28.8.2014, Jan Vítek, aktualita
Herní myši EVGA TORQ X10 míří do Evropy
Již brzy se mají na evropské trhy dostat herní myši EVGA TORQ X10, a to jak v provedení Carbon, tak v základní podobě. Jedná se o velmi dobře vybavené modely, jejichž cena tomu také bude odpovídat.
Počítačová myš EVGA TORQ X10 je produktem výrobce, který se zabývá spíše grafickými kartami a základními deskami, přičemž za Atlantikem se začal prodávat již dříve a nyní přichází také do Evropy. I zde přijde na trh ve dvou verzích, a to v základní s cenou 69,90 euro a ve verzi Carbon za 89,90 euro. Za dvacet euro navíc dostaneme tělo vyrobené z uhlíkového vlákna, což funkčnost samotné myši nijak nezlepší, ale dá jí jistý punc luxusu.





Obě verze mají základnu s hliníku, v níž bude sedět již dlouho používaný a oblíbený laserový senzor Avago ADNS-9800 s maximálním rozlišením 8200 dpi, přičemž samozřejmostí je zde dotazovací frekvence 1000 Hz. Kabel myši je dlouhý 1,8 metru a má pletenou bužírku. Překvapením pak není to, že tlačítka myši pocházejí z produkce firmy Omron, přičemž mají udávanou životnost 20 milionů stisků.





Nová myš má k dispozici celkem devět programovatelných tlačítek, vybavena je LED pro podsvícení v barvách červené, zelené, modré, žluté, oranžové, růžové a fialové, přičemž ty poslouží k rozlišení profilů, jichž může být až pět a všechny budou uloženy v lokální 512kB paměti.

EVGA TORQ X10 má hmotnost 147 až 160 gramů díky systému malých závaží a jak je vidět z fotografií, její tělo i rozložení tlačítek je souměrné, takže bude vhodná pro praváky i leváky. Pro její nastavení poslouží EVGA Unleash Software, s jehož pomocí můžeme tvořit makra a celé profily, nastavovat podsvícení a také se nezapomnělo na funkci Angle Snapping.

Zdroj: techPowerUp
reklama