reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Herní PC Valve Steam Machine v akci

18.12.2013, Jan Vítek, aktualita
Herní PC Valve Steam Machine v akci
Již několik týdnů víme, že Valve a jiné firmy chystají specializovaná herní PC Steam Machine, na nichž poběží software SteamOS. Nyní se můžeme podívat, jak jedna taková SteamMachine vypadá a také jak vypadá samotný operační systém.
Steam Machine a SteamOS jsou pro Valve velkou sázkou do budoucna, ovšem na nezájem si tato firma rozhodně stěžovat nemůže. Však jej také řádně přizivuje dávkami informací, mezi nimiž se nyní objevila i videa, která ukazují jednu ze Steam Machine v akci. Pokud ale přesto nevíte, o co vlastně jde, můžete se přesunout do naší sekce věnované firmě Valve, kde najdete články o počítačích Steam Machine, systému SteamOS a také herním ovladači.


Zrovna ten má být trumfem firmy Valve, která chce pomocí něj překlenout svět PC a konzolí, a evidentně se tak snaží zaujmout oba tábory, v čemž tkví obrovský potenciál. Máme tu tedy několik videí, z nichž první se týká samotného hardwaru, konkrétně herního PC Steam Machine a ukazuje, jak snadno je možné vyměnit komponenty. Na tom ostatně není nic překvapivého, však jde v podstatě o normální osobní počítač s běžnými komponenty.






V dalších dvou videích je srovnáváno hraní Lef 4 Dead 2 na počítači se Steam OS a také s OS Windows, na čemž je zajímavé nastavení kvality (viz obrázek nahoře), které je ve Steam OS mírně řečeno jednoduché.


Následně jsou zkoumány také konfigurační soubory, aby bylo odhaleno konkrétní nastavení hry ve Steam OS. Nicméně z tohoto je jasně vidět, že Valve se svými Steam Machines a Steam OS cílí především na jednoduchost, za čímž můžeme opět vidět snahu zaujmout co největší základnu uživatelů.

Zdroj: Hexus.net

reklama