reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
3.8.2016, Jan Vítek, aktualita
Burza Bitfinex v Hong Kongu se stala cílem hackerů a následky na sebe nenechaly dlouho čekat. Už na přelomu minulého a tohoto měsíce zamířila hodnota bitcoinu dolů, ale náhlý propad byl zaznamenán až včera večer.
Cemada (1210) | 3.8.201615:40
Někdo si slušně vydělal.

By mě zajímalo, jestli tyhle kryptoměny jsou nějak dohledatelné. Jestli např. každý bitcoin má nějaké identifikační číslo nebo něco a případě jeho použítí se dá zjistit kdo, kde a kdy. Nebo to jsou jen čísla ve ­"vzduchu­"?
Odpovědět0  0
Elwiiik (33) | 3.8.201618:18
Jen čísla ve vzduchu... Díky tomu jsou velice oblíbené u všech nelegálních nákupů­/prodejů, protože nikdo nezjistí kdo vlastně co kupoval nebo prodával. Na jednu stranu to není špatná věc a automaticky to neznamená, že každý kdo má Bitcoin, tak je drogový dealer, ale pokud někdo nechce Vaši kreditku a chce jen Bitcoiny, tak to zase o něčem vypovídá, že. Navíc pokud se stane něco takového jako se stalo Bitfinexu, tak.... prostě jak pára nad hrncem.
Odpovědět0  3
Zenon (15) | 3.8.201621:44
Každý bitcoin je v blockchainu dohledatelný. Nemusí být ale dohledatelný majitel peněženky. To, že někdo umožňuje nebo preferuje platbu v bitcoinech ještě neznamená, že je to lump. Bitcoiny umožňují rychlejší a levnější mezinárodní platby. Co se týká anonymity a využívání zločinci, problematičtější než BTC jsou fyzické peníze, mince a bankovky. Ty jsou úplně anonymní. Využívají je zločinci, platí se jimi za nelegální nákupy, používají se na úplatky, taky v šedé ekonomice. Pokud někdo nechce vaši kreditku a chce jen hotové peníze, tak to zase o něčem vypovídá ...
Odpovědět1  3
Elwiiik (33) | 4.8.20167:09
Však sám říkám, že to z uživatelů Bitcoinů nedělá zloděje, tak nechápu proč to opakujete. Navíc sám autor otázky se ptá, zda je možné nějak zjistit komu ten Bitcoin patřil, kdy a kde ho použil... Vy to dokážete zjistit z blockchainu? :O Jinak ano, pokud někdo chce jen hotovost, tak to o něčem vypovídá... stejně tak, pokud chce být vyplacen pouze ve lízátkách...
Odpovědět0  0
Zenon (15) | 8.8.201621:35
V blockchainu jsou úplně všechny transakce. Dá se tedy dohledat pohyb odkud kam. Nicméně nelze dohledat majitele peněženky, pokud se k ní nepřihlásí nebo není registrovaná v rámci nějaké služby.
To, že chce někdo hotové peníze nevypovídá vůbec o ničem. Hotově se běžně platí všude, legálně. Že hotovost mohou použít i zločinci neznamená, že jsou podezřelí všichni, kdo ji používají. Stejně je to s BTC.
Odpovědět0  0
Duncan66 (203) | 4.8.20168:06
pokud je dohledatelny, proc se tedy krade?
Odpovědět0  0
Luk Skywalker (510) | 4.8.20168:13
Odpovím jako úplný dement. Některé běžné obchody karty neberou a chtějí pouze hotovost, takže asi tak k té hotovosti na nelegální obchodování, ale to je stará známá věc, kde chce nesledovaně utrácet, tak má hotovost.
Odpovědět0  0
krl (71) | 3.8.201623:36
Dobrý den, co si přejete? Ale 4 kg modelíny, 2 kg Pardubickýho a k tomu 100 .38 sršní.
Budete platit kartou a nebo jinak? Mobilem, přišlo mi do pěněženky pár Satoshi s Bitfinexu.
Promiňte, takovou černou měnu já neberu, jsem poctivý obchodník, podporuju svou banku.


Dobrý den, chtěl bych něco do WOKEN.
Dobrý den, pošlete si do peněženky BTC a můžete si WOKNA pěkně vyzdobit.
Díky už posílám.

1HqAXbXSjX3D2Cbhu2evQ2LcNTGZFr47cP





Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.