reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Hodnota Etherea rychle spadla o čtvrtinu, co se stalo?

23.2.2021, Jan Vítek, aktualita
Hodnota Etherea rychle spadla o čtvrtinu, co se stalo?
Přichází snad to, na co čekali mnozí hráči, kteří mají zájem o koupi nové grafické karty a čekají na to, až o ně těžaři ztratí zájem a ceny klesnou? O tom je zatím velice předčasné mluvit, ale je jisté, že přišla přinejmenším korekce. 
Elon Musk je jeden z mála lidí, kterým se přisuzuje obrovský vliv na sociálních médiích. Nedávno byl ostatně obviněn z toho, že poté, co jeho Tesla pořídila Bitcoiny v hodnotě 1,5 miliardy, se svými tweety zasadil o to, aby hodnota této kryptoměny vyrostla do nebývalých výšin. O víkendu ale Musk prohlásil, že hodnota Bitcoinu a Etherea se zdá být příliš vysoká. 
 
 
A co na to Ethereum? 
 
vývoj hodnoty Etherea v posledních dnech 
 
Samozřejmě je velice sporné, zda je aktuální pád hodnoty Etherea zapříčiněn přímo Muskovým výrokem, jakkoliv velký vliv je mu přisuzován. Hodnota Bitcoinu se mimochodem v posledních dnech snížila také, respektive je to právě vývoj hodnoty této měny, na nějž Ethereum reaguje. Ovšem Bitcoin neklesal tak výrazně, alespoň z hlediska procent. 
 
Nedávno se právě na adresu Bitcoinu nelichotivě vyjádřila také Janet Yellen, nová ministryně financí Spojených států, která jej označila za spekulativní měnu, která je mimořádně neefektivní z hlediska transakcí a také z hlediska energie, již dané transakce v důsledku spotřebují. Čili opravdu ne vše můžeme svalit na Muska.
 
Dle Davida Lifchitze (ExoAlpha) se očekávala asi 15% korekce hodnoty Bitcoinu, kterou sám uvítal aby mohl trh s touto měnou "vychladnout" a nebyl vlivem prudkého parabolického růstu tak křehký. Tato slova se v tuto dobu už splnila, neboť hodnota Bitcoinu se za poslední den snížila přibližně právě o 15 % a právě v tuto dobu (krátce po desáté hodině) to vypadá, že mohl nastat obrat. Pokles Bitcoinu se zastavil blízko 46 tisíc dolarů a nyní už je jeho hodnota opět na vzestupu, takže asi můžeme očekávat klasické "dozvuky zemětřesení" a postupné ustálení na nové hladině. Uvidíme. 
 
 
vývoj hodnoty Etherea v poslední hodině
 
Na to pochopitelně reagovalo i Ethereum, které si také krátce po desáté hodině sáhlo pod 1400 USD a z této hladiny se opět odrazilo. 


reklama