reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HoloLens umí streamovat hry z Xbox a hledají se další nápady

2.12.2015, Jan Vítek, aktualita
HoloLens umí streamovat hry z Xbox a hledají se další nápady
Nedávno se objevila zpráva, že Microsoft udělal velké změny ve vývoji svých brýlí HoloLens pro rozšířenou realitu. Nyní ukazuje, že tento vývoj neustává a představuje i hledá nové nápady na využití HoloLens.
Prezentována byla již schopnost streamování her z Xbox One do brýlí HoloLens, jak ukázal Varun Mani, jeden z programových manažerů HoloLens. Ten využil dostupný vývojový kit na to, aby si zahrál Halo 5 nejdříve na fyzickém televizoru a s pomocí brýlí si následně vytvořil virtuální televizní obrazovku kdekoliv v okolním prostoru. Lepší představu nám ale dá následující video:


S pomocí HoloLens si tedy budeme moci zahrát kdekoliv, kam dosáhne bezdrátový signál k brýlím a pochopitelně bude i možné si obrazovku libovolně zvětšit, ovšem limitujícím faktorem zde bude rozlišení. Taková virtuální obrazovka by mohla být také zaoblena, ovšem pravé 3D zobrazení nečekejme, to by už nemohlo jít o pouhé streamování hry.






Hlavním úkolem těchto brýlí je umisťování virtuálních objektů do reálného prostředí, čili musí jít o speciální aplikace a také hry. Nicméně brýle budou pracovat se speciální verzí Windows 10, což usnadní komunikaci s PC a právě i Xbox One, který tento systém také dostal. HoloLens se ale ještě nechystá na trh. Snad někdy v prvním čtvrtletí příštího roku bude k dispozici vývojářská verze a i potom to bude běh na dlouhou trať. Jak se vyjádřil CEO Microsoftu Satya Nadella, po vývojářské verzi už budou k dispozici první komerčně dostupné modely, ovšem ty nebudou určeny pro širokou veřejnost, jako spíše pro firmy, vzdělávací instituce nebo zdravotnictví. Následně se bude HoloLens dál vyvíjet, od čehož můžeme očekávat lepší kvalitu zobrazení a snad i klesající cenu. Nadella také řekl, že tento vývoj potrvá nějakých pět let, ale to je jen velice hrubé rozpětí.





Microsoft chce vývoj posunout kupředu také díky komunitě točící se kolem brýlí HoloLens. Vyzval její členy, aby sdíleli své nápady na využití brýlí, na což mají čas do 11. ledna. Microsoft pak na svém Twitteru zveřejní tři nejlepší nápady, které bude veřejnost hodnotit a hlasovat o konečném pořadí. Takové nápady se již objevily a ve výsledku jich asi nebude málo, když už nyní se jejich počet blíží k sedmi stovkám.

Zdroj: wccftech
reklama