reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP DreamColor: 4K, přesné barvy a slušná cena

7.4.2014, Jan Vítek, aktualita
HP DreamColor: 4K, přesné barvy a slušná cena
HP dnes představila světu dva své nové monitory z řady DreamColor, a to konkrétně modely Z27x a Z24x, které slibuje vysoké rozlišní, přesné zobrazení barev a také široké pokrytí barevných prostorů. Pro ty jsou připraveny i profily.
HP navíc slibuje, že jeho nová LCD Z27x a Z24x mají nabídnou i relativně nízké ceny, což upřesňuje na konci zprávy udanými částkami 1499 USD a 599 USD, čili 30 000 Kč a 12 000 Kč. Zvlášť zajímavý je tak model Z24x, jenž by byl za svou cenu skutečně velmi zajímavý model, ale dle trošku zmatené tiskové zprávy to vypadá, že tohoto modelu se jednak netýká rozlišení 4K a pak také 100% pokrytí barevných prostorů sRGB a AdobeRGB a 99% pokrytí DCI-P3. Na webu sice najdeme i zprávy, které tiskovku HP interpretují tak, že uvedené vlastnosti se týkají obou modelů, ale to nebude pravda.





Co ale má platit pro oba panely, je 10bitové zobrazení barev s možností kalibrace, jedno tlačítko pro výběr různých režimů zobrazení (sRGB D65, sRGB D50, Adobe RGB, BT.709, BT.2020 či DCI-P3) a také možnost tvorby vlastních profilů. To je vše, co se o modelu Z24x zatím dozvíme.

HP Z27x DreamColor je prezentován jako nejlevnější monitor s rozlišením 4K, který poskytne kvalitní zobrazení a vedle toho také možnost správy přes Ethernet, dostupné SDK pro lepší integraci do firemních systémů a vedle toho také rozhraní HP Night Vision s podsvícenými tlačítky pro snadnější ovládání v přítmí. Musíme si ale počkat na to, až se HP uvolí představit konkrétní a plné specifikace týkající se obou modelů. To by se mělo stát již brzy vzhledem k tomu, že dle tiskové zprávy již monitory Z27x a Z24x mají být na trhu.

Zdroj: TZ HP
reklama