reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP Envy AIO 27: skoro bezrámečkový all-in-one počítač s bezpečnou webkamerou

12.10.2016, Jáchym Šlik, aktualita
HP Envy AIO 27: skoro bezrámečkový all-in-one počítač s bezpečnou webkamerou
HP představilo novou verzi 27“ all-in-one počítače, který přichází s přepracovaným designem. Veškeré komponenty se totiž přesunuly z monitoru do základny. Novinkou v řadě Envy je také samostatný monitor se 4K rozlišením a podporou technologie AMD FreeSync.
Tento týden se nese ve znamení předvánoční aktualizace portfolia společnosti HP. Nové generace se dočkaly nejen notebooky HP Envy 13 a HP Spectre x360, ale také all-in-one počítač a monitor z řady Envy.


HP Envy AIO 27


HP Envy AIO 27 se po designové stránce dost liší od svého předchůdce i jiných all-in-one PC, a to v tom nejlepším slova smyslu. Interní komponenty nejsou totiž umístěny za monitorem, jak tomu bývá zvykem, ale byly přesunuty do základny. Ta tedy pochopitelně zmohutněla, ale monitor je naopak velmi tenký (o 44 % tenčí než minulá generace počítače) a s minimálními rámečky okolo. Základna obsahuje také soundbar se čtyřmi reproduktory od společnosti Bang & Olufsen, jejichž hlasitost je možné ovládat pomocí dotykového kolečka. Samotný monitor má úhlopříčku 27“ a rozlišení 2560 x 1440 pixelů. K dispozici je rovněž dotykové ovládání.





Zatímco design prošel revoluční proměnou, v případě komponentů se dá mluvit maximálně o drobných vylepšeních. Počítač zůstal závislý na čtyřjádrových procesorech Intel Core i5 a Core i7 šesté generace, to znamená minulou generaci Skylake. V nejvyšší konfiguraci se jedná o Intel Core i7-6700T, kterému dělá společnost až 16GB DDR4 RAM. V případě úložiště je k dispozici maximálně 256GB SSD a 2TB HDD. Relativně slušný herní výkon zajistí dedikovaná grafická karta Nvidia GTX 950M se 4GB pamětí GDDR5, která je dostupná volitelně.





O konektivitu se stará reversibilní port USB 3.1 Type-C podporující Thunderbolt 3, čtveřice tradičních USB 3.0 Type-A, RJ-45, 3,5mm audio jack nebo čtečka tří typů paměťových karet. Nechybí dvojice HDMI portů, jeden z nich slouží jako výstup pro připojení druhého monitoru či projektoru, druhý naopak jako vstup umožňující připojit třeba notebook a využít tak výhod 27“ monitoru. Za zmínku stojí rovněž webkamera s mikrofonem, kterou je možné v případě nepoužívání jednoduše zasunout. Kamera tak neruší design a zároveň se minimalizuje riziko sledování, aniž by ji bylo nutné přelepovat páskou. Součástí modulu je také infračervená kamera kompatibilní se službou Windows Hello, která slouží k odemykání systému rozpoznáním obličeje.

HP Envy AIO 27 se začne na americkém trhu prodávat ještě tento měsíc s cenovkou začínající na 1 299 dolarech, v přepočtu bezmála 32 000 Kč bez DPH. Na evropský trh se počítač dostane patrné později, cena zatím stanovena nebyla.


HP Envy 27 Display


Novinkou je také samostatný monitor, při jehož návrhu si dal výrobce velmi záležet na designu. I v tomto případě upoutají pozornost tenké rámečky. Úhlopříčka 27“ je shodná s výše uvedeným all-in-one PC, ovšem rozlišení panelu vzrostlo na 3840 x 2160 pixelů. HP slibuje obnovovací frekvenci 60 Hz, pozorovací úhly až 178 stupňů a téměř více než 99% přesnost barev v prostoru sRGB. Podporována je technologie FreeSync, kterou jsou vybaveny vybrané grafické karty AMD Radeon. Výsledkem by měl být obraz bez trhání i při hraní ve 4K rozlišení. Nabídka v oblasti konektivity zahrnuje porty HDMI 2.1, HDMI 1.4, DisplayPort 1.2 a USB Type-C. Poslední jmenovaný umožní dobíjení baterie notebooku či smartphonu s výkonem 60 W.





HP Envy 27 Display se začne prodávat začátkem prosince, a to s cenovkou 500 dolarů, tedy něco málo přes 12 000 Kč bez DPH.

Zdroj: Pcworld.com, Anandtech.com
reklama