reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP experimentuje s počítačem v batohu pro virtuální realitu

29.5.2016, Jáchym Šlik, aktualita
HP experimentuje s počítačem v batohu pro virtuální realitu
Řada Omen od HP má netradiční přírůstek v podobě PC uloženého v batohu, který je možné pohodlně nosit na zádech. Hlavní využití najde tato novinka v případě virtuální reality, nechybí proto podpora brýlí HTC Vive.
HP tento týden představilo herní notebooky i stolní počítač z řady Omen, trochu upozaděna ovšem zůstala zcela neprávem ta nejzajímavější novinka, která nese trochu záhadný název Omen X VR PC Pack. Na první pohled vypadá jako klasický batoh s futuristickým designem, ve skutečnosti se ovšem jedná o plnohodnotný počítač, který je možné nosit na zádech. Nejde přitom ani tak o náhradu notebooku, jako spíše o řešení pro virtuální realitu. Uživatel tak nebude při používání VR brýlí omezen délkou kabelu z desktopu, ale může se prakticky volně pohybovat. Výrobce zároveň slibuje kompatibilitu s brýlemi pro virtuální realitu HTC Vive, problém ovšem jistě nebude ani s konkurenčními produkty.




„Backpack PC“ má kompaktní rozměry a červeno-černý design typický pro herní řadu Omen


Ačkoliv je tedy Omen X VR PC Pack určen především pro nošení na zádech, fungovat by měl i jako klasický stolní počítač – k tomuto účelu bude dodáván s bezdrátovým displejem, klávesnicí a myší. Hmotnost celého batohu činí asi 4,5 kg a disponuje dvěma bateriemi, přičemž každá z nich nabídne přibližně hodinovou výdrž. Výhodou je, že díky menší integrované baterii je možné výměnné baterie vyměnit i za běhu zařízení. V případě hardwarových komponentů nebyl výrobce zrovna nejsdílnější, zatím tak víme pouze o použití „nejnovějších“ procesorů Intel Core i5 nebo Core i7 (pravděpodobně je tím myšlenka architektura Skylake), až 32GB DDR4 RAM a maximálně 512GB SSD s rozhraním M.2.




Nabídka konektorů je přizpůsobena pro brýle HTC Vive


HP zatím nebude prodávat Omen X VR PC Pack na běžném trhu, jedná se totiž jen o testovací zařízení určené pro vývojáře. Pokud však půjde vše podle plánu, mohli bychom se produkční verze dočkat co nevidět. Podobný produkt by měla na veletrhu Computex 2016 představit i společnost MSI. Jejích „počítačový batoh“ pro virtuální realitu je vybaven procesorem Intel Core i7 a grafickou kartou NVidia GeForce GTX 980.

Zdroj: Slashgear.com, Digitaltrends.com
reklama