reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP inovovalo tiskárny z řady OfficeJet Pro

27.4.2019, Jáchym Šlik, aktualita
HP inovovalo tiskárny z řady OfficeJet Pro
HP představilo nové portfolio tiskáren OfficeJet Pro. které jsou určeny především pro malé podniky. Nabízejí modernější technologie usnadňující používání a silnější zabezpečení v těle s menšími rozměry. Představeny byly také nové laserové tiskárny.
HP oznámilo novou řadu chytrých tiskáren navržených pro potřeby malých firem, kterým umožní usnadnit některé každodenní činnosti jako tisk nebo skenování dokumentů. Jedná se o modely OfficeJet Pro 8013, 8023, 9013 a 9023, které přicházejí s přepracovaným designem a menšími rozměry až o 39 % ve srovnání s minulými generacemi tiskáren. Na stole tedy budou zabírat méně místa, což ocení především kanceláře s omezeným prostorem.
 
 
Snadný tisk, skenování i kopírování z telefonu umožňuje mobilní aplikace HP Smart. Součástí je také funkce Smart Tasks (Inteligentní úlohy), která umožňuje automatizovat úlohy při skenování. Podle výrobce se jedná o první takové řešení ve své třídě. Uživateli umožňuje ušetřit až polovinu času při organizování dokumentů, provádět automatický oboustranný tisk a pokročilé skenování do cloudu či e-mailu pouhým poklepáním. Nechybí ani možnost tvorby editovatelných, prohledávatelných dokumentů na telefonu nebo tiskárně.
 
Podle studie Keypoint Intelligence – Buyers Lab 2018 nabízí nové tiskárny HP OfficeJet Pro nejlepší zabezpečení ve své třídě, které zahrnuje například šifrování na úrovni dat, zařízení, sítě a dokumentu, ochranu Wi-Fi firemní úrovně nebo zabezpečený tisk. Bezproblémové používání Wi-Fi (v pásmech 2,4 GHz i 5,0 GHz) zajišťuje schopnost samoopravy, díky které se tiskárna po výpadku Wi-Fi sama opětovně připojí do sítě a připraví k použití.
 
 
HP také představilo několik nových praktických řešení, jako je výsuvné sklo pro snadné sejmutí dokumentů ze snímací plochy skeneru (u modelů řady 9000) nebo chytrý výstupní zásobník s kapacitou 250 listů, který při naplnění zabraňuje vysypání papírů (jen řada 9025). Výrobce se při návrhu rovněž zaměřil na udržitelnost, proto nové tiskárny spotřebovávají méně elektrické energie, využívají papír ze zodpovědných zdrojů a snadno recyklovatelné inkoustové kazety. Modely z řady 9000 navíc využívají více než 10 % plastů vyrobených z recyklovaných tiskáren a další elektroniky.
 
A jak to bude s dostupností na českém trhu? Tiskárny HP OfficeJet Pro 9000 (modely 9013 a 9023) budou v prodeji od května za cenu začínající na 4 499 Kč. V červnu se do obchodů dostane HP OfficeJet Pro 8023 za cenu od 2 999 Kč a HP OfficeJet Pro 8013 se začne prodávat o měsíc později za cenu od 2 499 Kč.

 

Nové laserové tiskárny od HP

 
Dalšími novinkami je inovovaná nabídka laserových tiskáren pro malé podniky, která zahrnuje řady HP Laser, HP Laser MFP, HP Color Laser a HP Color Laser MFP. Poslední jmenovaná bývá považována za nejmenší barevnou laserovou tiskárnu ve své třídě na světě. Na českém trhu si budou moci zákazníci od 1. července zakoupit modely HP Laser 100, HP Laser MFP 130, HP Color Laser 150 a HP Color Laser MFP 170, konkrétní ceny zatím nebyly oznámeny.Podle tiskové zprávy se ovšem jedná o dostupná tisková řešení, která byla navržena pro bezproblémový tisk.
 
Zdroj: Tisková zpráva


reklama