reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP Pavilion Wave: malý desktop ukrytý v reproduktoru

11.9.2016, Jáchym Šlik, aktualita
HP Pavilion Wave: malý desktop ukrytý v reproduktoru
HP se snaží zaujmout malým stolním počítačem, který si na první pohled můžete splést se 360stupňovým reproduktorem. Právě zvuk a design by měly být hlavními doménami této novinky, i když co nabídnout má i v oblasti výkonu.
HP Pavilion Wave je malý stolní počítač ukrytý v zaobleném hranolu o rozměrech 17,29 x 16,81 x 26,13 cm a hmotnosti 2,09 kg. Oproti běžnému desktopu může ušetřit přibližně 85 % místa a na desce pracovního stolu rozhodně nebude dělat ostudu. Zvenku je totiž vidět prakticky jen 360stupňový reproduktor potažený akustickou tkaninou, na vrcholu počítače se potom nachází parabolický reflektor odrážející zvuk rovnoměrně do všech stran. Výsledkem by měl být kvalitnější a třikrát silnější zvuk než v případě notebookových reproduktorů, audio výstup byl navíc vyladěn ve spolupráci se společností Bang & Olufsen.





Díky trojúhelníkovému půdorysu je vnitřní část počítače rozdělena na tři prostory. První zabírá základní deska, druhý pevný disk a poslední chlazení, které pro odvod tepla od interních komponentů využívá heat pipes. Teplo z počítače odchází horní částí v místě už zmíněného parabolického reflektoru. Uvnitř tepe čtyřjádrový procesor Intel Core i5-6400T šesté generace na architektuře Skylake, který je doplněn o integrovanou grafikou Intel HD 530, 8GB DDR4-2133 RAM (s možností rozšíření na 16 GB) a 128GB SSD v kombinaci s 1TB HDD. Volitelně je k dispozici dedikovaná karta AMD Radeon R9 M470 s 2GB pamětí.





Problém by počítači neměl dělat ani výstup až na dva monitory se 4K rozlišením. O konektivitu se stará trojice portů USB 3.0, jeden USB 3.1 Type-C, HDMI, DisplayPort, Gigabit Ethernet, 3,5mm audio jack a čtečka SD karet. Z bezdrátových technologií je podporováno Wi-Fi 802.11ac a Bluetooth 4.1. Duální mikrofon umožňuje využívat hlasové ovládání Cortana v předinstalovaném systému Windows 10. A nakonec cena desktopu HP Pavilion Wave, která byla stanovena na 22 990 Kč včetně DPH. Prodej na českém trhu odstartuje 24. září.





Od října se v tuzemských obchodech začne prodávat i malý stolní počítač HP Elite Slice, který je napájen přes monitor pomocí jediného portu USB Type-C. Jeho hlavní předností je ovšem modulární konstrukce, která umožňuje rozšířit základnu o reproduktor, optickou mechaniku, bezdrátové nabíjení a další funkce. Nabízen je s procesory Intel Core šesté generace a volitelnou čtečkou otisků prstů. Cena bude začínat na 19 990 Kč včetně DPH.

Zdroj: Tisková zpráva HP
reklama