reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP představuje kreativní stanici Sprout Pro i zahnutý All in One

4.1.2017, Jan Vítek, aktualita
HP představuje kreativní stanici Sprout Pro i zahnutý All in One
Společnost HP na CES 2017 také nezahálí a představuje nástupce originálního počítače Sprout určeného pro systémy 3D tisku a vedle toho tu je také herní monitor OMEN X 35 a All in One se zahnutou obrazovkou.
Novinky společnosti HP na CES 2017 v Las Vegas zahrnují především moderní a drahé počítače s adekvátní výbavou a podívat se můžeme také na zajímavý herní monitor. Začneme ale s počítačem Sprout Pro, jehož originální verzi Sprout firma HP představila společně s 3D tiskárnami HP Multi Jet Fusion. Jde tak o počítač určený především pro kreativní práci a v zásadě se jedná o All in One PC s dotykovým displejem a systémem Intel RealSense pro skenování 3D objektů, který má namísto klávesnice další dotykový displej pro stylus nebo až 20 prstů.





Sprout Pro je kompaktnější stroj, který má mít vylepšené 3D skenování disponující vyšší přesností a jeho stylus je pochopitelně citlivý na přítlak. Využít pak budeme moci jistý pracovní balík WorkTools. Co se týče hardwarových specifikací, hlavní displej má úhlopříčku 23,8 palce a rozlišení Full HD, z něhož asi každý nebude nadšen. Pak tu máme na jednu stranu moderní procesor Core i7-7700T a na druhou stranu už starší grafiku NVIDIA GeForce GTX 960M, dále 16 GB RAM a 1TB SSHD, namísto nějž by také odvedla lepší práci kombinace samostatného SSD a HDD. Sprout Pro bude k dispozici od března.





Pak je tu All in One PC, a to konkrétně ENVY Curved All-in-One 34, který také má svého předchůdce, na nějž navazuje vyšším výpočetním výkonem, zahnutým displejem s rozlišením WQHD s certifikací Technicolor Colour a zvukový systém dodala firma Bang & Olufsen. Podrobnosti o hardwarové výbavě mluví také o Core i7-7700T, dále tu je Radeon RX 460 se 4 GB paměti, 16 GB DDR4-2133, 256GB SSD pro PCIe a NVMe a 1TB pevný disk. Počítač se má dostat na trh už v lednu s cenou od 1999 eur.





Nakonec tu máme herní HP OMEN X 35 Display s 35" zahnutou obrazovkou (1800R), jež má poměr stran 21:9 a také rozlišení WQHD. A že je to monitor pro hráče, nechybí synchronizační technologie (tentokrát G-Sync), přičemž maximální obnovovací frekvence je 100 Hz.





Monitor má tenkou vrchní hranu i obě boční, které mají jen 7 mm, což se bude hodit pro vícemonitorové sestavy. V Evropě bude k dostání od letošního dubna, ovšem za nemalých 1299 eur.

Zdroj: HP
reklama