reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP představuje PC s AMD Radeon R9 380

5.5.2015, Jan Vítek, aktualita
HP představuje PC s AMD Radeon R9 380
Společnost HP dnes představila své nové počítače, mezi nimiž nechybí také modely, které jsou vybaveny grafickou kartou AMD Radeon R9 380. Ta zatím nebyla oficiálně představena, takže co se dozvíme od HP?
Vypadá to, že vypuštění nové řady Radeonů, která by měla vytvořit toužebně očekávanou konkurenci pro aktuální GeForce, je konečně na spadnutí a dle různých indicií můžeme mluvit o horizontu týdnů. HP však mluví o počítačích, které si teprve chystá. Karty Radeon R9 380 mají být součástí nové řady HP Envy Tower, která je prý chystána na obvyklou sezónu "back to school", ovšem přijdou daleko dříve než na konci léta. Vedle toho jsou chystány také nové All-in-One HP Pavilion PC, které dostanou volitelně karty AMD Radeon R7 A330 a R7 A360.





HP ve své tiskové zprávě zase jednou "znovuobjevuje" desktopové počítače a "vdechuje do této kategorie nový život", a to tím, že dá zákazníkům více na výběr a možnost zvolit si mezi různými barevnými provedeními. To má prý pomoci "osvobodit PC ze sklepů a doupat".





HP Envy Tower tak budou moci nabídnout vedle karet NVIDIA GeForce GTX 980 a také AMD Radeon R9 380, ovšem nabídka je u těchto PC celkově široká a zahrnuje Core i5, i7 nebo také AMD APU A8 nebo FX. Herní variantu představuje model Envy Phoenix Tower, který bude spoléhat na přetaktovatelné procesory Intel řady K chlazené vodou a příslušná skříň nabídne také hliníkové panely nebo červené LED podsvícení.





Nové modely HP All-in-One PC také nabídnou široký výběr procesorů a APU od Intelu a AMD a také obrazovky IPS s úhlopříčkami 21,5", 23" a 27" a rozlišením Full HD. Standardem je zde integrovaná grafika, ale i zde si můžeme kdyžtak vybrat samostatné včetně AMD Radeon R7 A330 a A360.

HP nám bohužel nijak neupřesnilo, co můžeme od čipů Radeon R9 380, R7 A330 a A360 očekávat. R9 380 může být nový čip s paměťmi HBM, nebo to také může být jen nově označený starý čip (Tonga či Hawaii?). Ze zprávy lze také vycítit, že Radeon R9 380 by měl být výkonnostní alternativou pro GeForce GTX 980.

Envy Tower a Envy Phoenix Tower budou k dispozici již od 10. června s cenami od 699 a 899 USD. Nová AiO pak přijdou 28. června s cenami od 649 USD.

Zdroj: Hexus.net
reklama