reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP se dělí na dvě firmy: HP Inc. a Hewlett Packard Enterprise

3.11.2015, Jan Vítek, aktualita
HP se dělí na dvě firmy: HP Inc. a Hewlett Packard Enterprise
Většinou se dozvídáme o slučování firem či akvizicích, ovšem v případě společnosti HP je tomu nyní právě naopak. Tato firma se nyní rozdělila na dvě samostatné, a to HP Inc. a Hewlett Packard Enterprise (HPE).
Nejde o žádný překvapivý krok. Rozdělení bylo plánováno a připravováno už od minulého roku a včera se tat firma založená již v roce 1939 oficiálně rozdělila. Změnu tak pocítí stovky tisíc zaměstnanců, z nichž někteří (cca 50.000) přejdou pod HP Inc. a ostatní budou pracovat v Hewlett Packard Enterprise. Cílem bylo vytvořit nové společnosti, které by byly pružnější a lépe reagovaly na potřeby trhu.




- dřevěná garáž zakladatelů HP -


HP Inc. se zaměří především na oblast osobních počítačů a tiskáren, zatímco Hewlett Packard Enterprise na "komerční počítačové systémy, software a technologické služby". První společnost povede Dion Weisler, dosavadní CEO HP a druhou pak Meg Whitmanová.

Co se týče rozdělení jmění společnosti HP, jde přibližně o 50:50, tedy o rovné díly. Od obou nových firem se také očekávají přibližně stejné tržby, a to cca 50 miliard pro příští rok. Ony samy mluví o "nové éře inovací", což v případě HP Inc. znamená i větší zaměření na oblast 3D tisku. Tato firma se ale bude potýkat především se složitým trhem s PC, který měl v posledních letech sestupnou tendenci.





HPE chce zase nabídnout "nejnovější a nejlepší technologická řešení pro tradiční IT i pomoc při budování zabezpečených, cloudových a mobilních systémů budoucnosti na míru potřebám zákazníků".

Zdroj: TZ HP
reklama