reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP uvádí kompaktní počítače s Windows a Chrome OS pro dobu koronavirovou

23.9.2020, Jáchym Šlik, aktualita
HP uvádí kompaktní počítače s Windows a Chrome OS pro dobu koronavirovou
HP se přizpůsobuje době koronavirové, která nahrává práci z domova nebo v menších kancelářích. Výrobce proto představil malé desktopy vybavené převážně procesory AMD, ale také monitory či tiskárny.
Koronavirová krize výrazně změnila způsob, jakým pracujeme. Přizpůsobují se tomu také výrobci počítačů a periferií. HP představilo nové produkty, které zapadají do reality roku 2020, která zahrnuje přesun pracovníků z velkých kanceláří do home office.
 
 
HP EliteDesk 805 G6
 
Začneme novými desktopy, kterým vládne nová řada HP EliteDesk 805 G6. V kompaktním provedení získá zákazník dostatek výkonu pro multitasking, o který se stará některý z procesorů AMD Renoir –od 35W Ryzen 3 Pro 4350GE až po 75W Ryzen 7 Pro 4750G s integrovanou grafikou Vega. Pokud pro svou práci ovšem vyžadujete vyšší grafický výkon, lze přidat kartu Nvidia GeForce GTX 1660 Ti a využívat tento počítač dokonce i pro virtuální realitu.
 
 
HP t540 Thin Client
 
Na procesory AMD Ryzen Pro vsází také série HP ProDesk 405 G6, podle výrobce první podnikové mini PC vybavené procesory AMD. Podrobnosti by měly být oznámeny později. Více toho víme o modelu HP t540, což je tenký klient určený pro podnikovou sféru. V kompaktním oblém těle ukrývá úsporný procesor AMD Ryzen R1305G na architektuře Zen+ a integrovanou grafiku Vega 3, která poskytuje dostatek výkonu pro připojení dvou 1440p monitorů nebo jeden 4K monitor. Počítač dostanete s až 16GB pamětí DDR4 a 512GB SSD.
 
HP Chromebox Enterprise G3
 
Světlo světa spatřil také HP Chromebox G3, po dvou letech nový desktop s Chrome OS. Ve velmi kompaktním provedení nabídne pracovníkům v kancelářích či učitelům svižný a bezpečný operační systém. Na výběr bude z opravdu široké nabídky CPU, která zahrnuje 10. generaci Intel Core, Celeron nebo Pentium. K tomu se přidává až 16GB paměť DDR4 a 12GB SSD, bezdrátovou konektivitu zajišťuje Wi-Fi 6 a Bluetooth 5.0. Stejně jako u většiny dalších mini PC nechybí možnost připevnění na zadní stranu monitoru pomocí držáku VESA.

 
HP E24d a E27d
 
Pokud je řeč o monitorech, můžeme zmínit nový dotykový model HP E24t G4 s úhlopříčkou 24 palců. Při práci v kancelářských programech tak nemusíte spoléhat pouze na myš a klávesnici, ale k ovládání použít také prst na displeji. Výrobce přidal také filtr modrého světla HP Eye Ease, který by měl fungovat i bez výrazného vlivu na přesnost zobrazení barev a žlutého nádechu. HP E24d a E27d jsou potom označovány jako konferenční monitory, které jsou díky vysouvací webkameře, integrovanému mikrofonu a liště s reproduktory vhodné pro videokonferenční hovory.
 
Na změnu pracovního stylu musí reagovat také tiskárny. Novinkou je proto řada HP LaserJet Enterprise 400, která obsahuje nejmenší podnikové tiskárny této značky. Připravena je na vzdálený tisk a obsahuje řadu technologií, které by se měly postarat o maximální bezpečnost během celého procesu tisku. Zahrnuje systém HP Sure Start, který v případě napadení zvládne obnovit tiskárnu do původního stavu. Trusted Platform Module (TPM) zase zajistí spolehlivou identifikaci zařízení pomocí privátních klíčů. HP také avizovalo nové modely tiskáren z řady DesignJet pro architekty, inženýry a stavebníky.
 
Nové produkty od HP budou dostupné v následujících měsících. Ceny zatím zveřejněny nebyly.
 
Zdroj: Cnet.com


reklama