reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP Z1 G3: pracovní stanice typu All in One

19.4.2016, Jan Vítek, aktualita
HP Z1 G3: pracovní stanice typu All in One
O počítačích All in One uvažujeme spíše jako o PC pro běžné spotřebitele, ale nyní se vyrábí také pracovní stanice, mezi něž patří HP Z1 G3. Vybavena je displejem s rozlišením Ultra HD a také procesorem Intel Xeon.
Společnost HP označuje svou Z1 G3 za nástupce první pracovní stanice v provedení All in One na světě. Kombinovat má vysoký výkon a jednoduchost provedení, kde je veškerý hardware součástí jednoho těla, v němž sídlí také LCD panel. Ostatně pojetí All in One je dobře známé.





Design této stanice není moc pozoruhodný, naopak je spíše nenápadný a tělo by mělo být robustní, i když menší a lehčí než předchozí generace. HP to přepočítává na procenta, takže dle něj je Z1 G3 o 47 % menší, o 51 % lehčí a o 21 % levnější než předcházející generace.





Základem je 23,6" displej s antireflexním povrchem a rozlišením Ultra HD, dále tu máme nejmenovaný procesor za řady Intel Xeon, až 64 GB paměti s ECC a grafický čip z rodiny NVIDIA Quadro. Pro uložení dat se využijí dvě SSD HP Z Turbo Drive s rozhraním PCI Express a další úložnou kapacitu si můžeme zajistit přidáním dalších dvou 2,5" disků či SSD. Mezi rozhraní patří DisplayPort, čtečka paměťových karet, USB s posíleným napájením a také USB C s USB 3.1 a Thunderbolt 3.

Počítač HP Z1 G3 by měl být dostupný v České republice v druhé polovině května za cenu od 29 430 Kč a uživatelé budou moci s nimi využít také nový softwarový nástroj HP Remote Graphics Software (RGS). Ten umožní z počítače Mac vzdáleně přistupovat do pracovních stanic HP Z, s nimiž je RGS již k dispozici zdarma.

Zdroj: TZ HP
reklama