reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Hra Cubetto naučí programovat i ty nejmenší

19.3.2016, Kateřina Hoferková, aktualita
Hra Cubetto naučí programovat i ty nejmenší
Na Kickstarteru se objevil velmi úspěšný projekt, který slibuje dětskou hru, jež naučí základy programování i ty nejmenší. Chcete z dítěte vychovat malého programátora? Na to je dobré právě Cubetto.
Projekt Cubetto na Kickstarteru uchvátil už velké množství lidí. Není se moc čemu divit, protože myšlenka je to skutečně zajímavá. Mimo to projekt cílí na velmi specifickou věkovou skupinu, a to na malé děti. Jedná se tak o jakousi hračku budoucnosti, která dítka bude zároveň i rozvíjet a vzdělávat velmi jednoduchým způsobem. První verze této hry byla vytvořena už tři roky zpátky, od té doby ale Cubetto ušlo velký kus cesty.

O co vlastně přesně ve hře Cubetto jde? Jedná se o deskovou hru pro malé děti, výrobce uvádí věkovou hranici od tří let nahoru, která má za úkol je naučit jednoduché základy programování bez toho, aby musely sedět za monitorem. Sami autoři prohlašují, že Cubetto je v podstatě jeden z mála programovacích jazyků, který můžete skutečně vzít do ruky. Proto je pro děti naprosto ideální.





A jak celá hra funguje? Skládá se z několika částí. Tou hlavní je autíčko ve tvaru kostky, které jezdí po velkém hracím plánu. Druhou důležitou částí je samotný "programovací pult", do kterého dítě v řadě za sebou zasází různě barevné a tvarované součástky, podle nichž pak bude autíčko jezdit a zatáčet. Cílem je dostat robotické vozítko z bodu A do bodu B. Dítě se takto naučí zadávat příkazy, podle kterých se bude auto pohybovat. Sama programovací deska je k robotickému vozítku připojena bezdrátově. Pro ty starší a šikovnější je zde dokonce i možnost Cubetto přeprogramovat a vylepšit.

Na projekt Cubetto bude možné přispívat ještě 19 dní, avšak už teď se vybraná částka přešvihla daleko za plánovanou hranici. Na realizaci se plánovalo vybrat 100 000 dolarů (asi 2,4 miliónu korun), ale už nyní se na Cubetto vybralo více než 500 000 dolarů, což je přibližně dvanáct miliónů korun. Na Kickstarteru přispělo už více než 2000 natěšených zájemců. Samotnou hru je možné získat za nejnižší příspěvek 145 dolarů, což je asi 3500 korun, nejedná se tedy o úplně levnou záležitost.

Zdroj: Kickstarter
reklama