reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HTC ukázalo vývoj headsetu Vive a ovladačů

26.1.2016, Jan Vítek, aktualita
HTC ukázalo vývoj headsetu Vive a ovladačů
Shen Ye ze společnosti HTC ukázal několik fotografií, které mapují vývoj headsetu HTC Vive. Můžeme se tedy podívat především na srovnání základních jednotek a speciálních ovladačů, které se k Vive budou dodávat.
Shen Ye pracuje ve firmě HTC jako VR Product Specialist a vždy se rád na svém Twitteru podělí o nějaké novinky. Nyní přinesl fotografie ukazující různá stádia vývoje VR headsetu Vive, jeho ovladačů a základní jednotky.





Na levé straně můžete vidět novou verzi Pre headsetu Vive, jež se možná ještě do konečného vypuštění hotového produktu na trh změní, ale ne moc. Je tedy znát, že nová verze Vive Pre je mnohem menší, a nebude sahat tak daleko před hlavu uživatele. Má také mnohem subtilnější popruhy, z čehož můžeme usoudit, že hmotnost se podstatně snížila, předělány byly senzory pro sledování polohy a pohybu a kamerka se přesunula ke spodnímu okraji.





Zveřejněné fotografie ukazují vývoj hardwaru za poslední rok a je zřejmé, že zeštíhlení potkalo nejen headset, ale také ostatní potřebný hardware. Poslední verze krabičky se senzory už vypadá v podstatě hotová a připravená pro vypuštění na trh.





Stejně tak ovladače s tlačítky, dotykovou plochou a dalšími senzory pro detekci polohy a pohybu vypadají v nejnovější verzi již v podstatě hotové, zatímco starší verze vypadají jako něco, co používali při natáčení první generace Star Treku.





Nyní můžeme jen doufat, že se informace o vysoké ceně HTC Vive budou daleko od pravdy a tento headset skutečně nebude k dispozici za 1500 dolarů. Cena ale určitě nízká nebude vzhledem k tomu, že Oculus Rift s prostým ovladačem z konzole Xbox přijde na 600 dolarů a Palmer Luckey se dušuje, že na jeho prodeji rozhodně nevydělává (Oculus VR má za zády Facebook a může si to dovolit). HTC k Vive přihodí dva ovladače a vzhledem ke své finanční situaci na něm naopak vydělat potřebuje.

Zdroj: Twitter
reklama