reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Huawei představuje 10" tablet se čtyřmi jádry

29.2.2012, Jan Vítek, aktualita
Huawei představuje 10" tablet se čtyřmi jádry
Čínská společnost Huawei již několik měsíců vystrkuje své marketingové drápky až do Evropy a láká nás na své mobilní produkty, jež mají zaujmout nejen cenou, ale také vysokými výkony. Na konferenci Mobile World Congress 2012 tak představila...
Čínská společnost Huawei již několik měsíců vystrkuje své marketingové drápky až do Evropy a láká nás na své mobilní produkty, jež mají zaujmout nejen cenou, ale také vysokými výkony. Na konferenci Mobile World Congress 2012 tak představila 10" tablet MediaPad 10 FHD, jenž má mít jako první na světě 4jádrový procesor. To je skutečně pravda, protože NVIDIA Tegra 3 "Kal-El" (např. u nového tabletu Fujitsu) má ve skutečnosti jader pět.





Čtyřjádrový procesor je přímo firemní produkce (Huawei K3) a pracuje na 1,5 GHz a my se dále dočkáme panelu IPS s rozlišením Full HD a OS Android 4.0. Výrobce slibuje výkonnou 3D grafiku, mobilní připojení s rychlostí až 84 Mb/s (HSPA+ 21/42/84Mbps) a podporu řady síťových standardů včetně LTE.

Dále se můžeme těšit na zvuk s Dolby Surround, 8Mpix fotoaparát s automatickým ostřením a přední 1,3Mpix webkamerku, 2 GB RAM, přičemž kapacitu pro data firma ve zprávě neupřesnila. Dle jiných zdrojů ale má jen 8 GB, takže se není moc čím chlubit.

MediaPad 10 FHD je vyroben z jednoho kusu hliníkové slitiny, je tlustý jen 8,8 mm a váží 598 gramů. Na trh se dostane v druhém čtvrtletí, přičemž o ceně nepadlo ani slovo.

Zdroj: TZ Huawei
reklama