reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

IBM nabízí systém zEnterprise EC12 pro cloud computing

3.9.2012, Jan Vítek, aktualita
IBM nabízí systém zEnterprise EC12 pro cloud computing
IBM se pochlubila svým novým mainframem zEnterprise EC12, který je určen do podniků pro cloud computing. Jedná se samozřejmě o momentálně nejvýkonnější a technicky nejpokročilejší verzi systému firmy IBM, která jej vyvíjí již 48 let, který...
IBM se pochlubila svým novým mainframem zEnterprise EC12, který je určen do podniků pro cloud computing. Jedná se samozřejmě o momentálně nejvýkonnější a technicky nejpokročilejší verzi systému firmy IBM, která jej vyvíjí již 48 let, který předtím podniky znaly jako System z. IBM přitom do vývoje nové verze investovalo na miliardu dolarů.





Inovace dodaly především dílny IBM Research (a vedle toho 17 laboratoří IBM z celého světa) a konkrétně jde o 25 % vyšší výkon každého jádra, jež jsou konfigurovatelná a k dispozici jich je více než 100 pracujících na 5,5 GHz. Oproti IBM zEnterprise 196 má také EC12 celkově o půlku větší kapacitu pro data.

Nový mainframe je stejně jako předchozí určen pro zpracování velkých objemů nestrukturovaných dat, například online transakcí, které může analyzovat a zjišťovat informace o zákaznících. IBM také slibuje vysokou bezpečnost a zajistění dodržování norem v řadě různých odvětví. Má tak jít o jedinou komerční platformu, která získala certifikaci Common Criteria Evaluation Assurance Level 5+. Vybaven je pro to kryptografickým koprocesorem Crypto Express4S zabezpečujícím transakce a citlivá data. Umožní tak uvést do praxe i elektronické podpisy určené pro použití ve vnitrostátních identifikačních dokladech či při online právních úkonech.

Dále mohou zákazníci díky zEC12 spojit tisíce distribuovaných systémů běžících na Linuxu, díky čemuž se sníží náklady na provoz (energie), náročnost na prostor i pořizování softwarových licencí. Dle výrobce také může nahradit kapacitu celého multiplatformového datového centra, díky čemuž se má svému majiteli jednoduše vyplatit. Pokud vás zajímají další informace, můžete využít odkaz na zdroj aktuality.

Zdroj: TZ IBM
reklama