reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

In Win H-Tower: skříň, nebo transformer?

3.6.2015, Jan Vítek, aktualita
In Win H-Tower: skříň, nebo transformer?
Na pohled velmi zajímavou počítačovou skříň si připravila společnost In Win, která jí dala název H-Tower. Jde o naprostý unikát, který se dokáže sám rozložit a během několika sekund svému majiteli nabídnout dobrý přístup k základní desce.
In Win H-Tower bezesporu nebude nic levného, ovšem zatím se cenu a ani plánované vypuštění na trh nedozvíme. Abyste pochopili, v čem je H-Tower unikátní, bude nejlepší se podívat na krátké video z jeho prezentace na probíhajícím Computexu:


Je tedy zřejmé, že tato skříň je vybavena nějakým pohonem, který dokáže její stěny složené z celkem osmi kusů hliníku rozložit a pak vysunout nahoru a do horizontální polohy otočit konstrukci, na níž sedí základní deska se svými komponentami a nejspíše i veškerý ostatní hardware. Však jinak by bylo třeba využít opravdu dlouhé kabely k propojení komponent, které na otočném trayi pro základní desku nejsou a kdyby se nějaký kabel zadrhnul, mohla by nám je skříň při rozkládání i poškodit.






Mechanismus pro rozložení skříně nebudeme muset spouštět něčím tak staromódním, jako je tlačítko. Pro tento účel využijeme bezdrátové rozhraní (Bluetooth?) a chytrý telefon nebo tablet vybavený příslušnou aplikací. Teoreticky by neměl být problém nechat skříň rozložit i se zapnutým počítačem. Aplikace pak bude sloužit o pro ovládání podsvícení, které prý využívá také lasery.





In Win plánuje vyslat na trh přinejmenším dvě verze, a to svou klasiku v titanově šedé barvě a vedle toho spolupracuje i s firmou Asus a přijde s modelem RoG v černé barvě s červenými doplňky a "mayovskými" klikyháky nahoře.





Do této skříně můžeme umístit sestavy založené na deskách ATX, Micro ATX i Extended ATX s osmi sloty a samozřejmostí je možnost využití vodních chladičů. Vepředu je přístupný panel se třemi porty USB 3.0, jedním USB 3.1 typ C a audio konektory. Škoda že provedení skříně donutilo výrobce umístit tyto konektory dolů. Lze totiž předpokládat, že nikdo nebude takovou skříň provozovat na stole, ale spíše na zemi, takže se bude muset ke konektorům shýbat. Však tato skříň má rozměry 617 x 322 x 502 mm (otevřená pak 620 x 680 x 785 mm) a hmotnost 23 kg.

Jasnou nevýhodou je to, že do ní nemůžeme nainstalovat ani jednu 5,25" mechaniku, což by leckomu asi ani nevadilo, ale pozice pro 3,5" disky je zde pouze jedna plus čtyři pro 2,5" SSD. Na druhou stranu, zákazník, který si bude moci dovolit takovou skříň, si bude moci dovolit také velká SSD a navíc máme na moderních deskách i sloty M.2. Dovnitř budeme dále instalovat standardní zdroje ATX, a to s hloubkou až 230 mm, až 214 mm vysoký procesorový chladič a pro délku grafických karet je omezení 340 mm. Vzduchový chladič můžeme nahradit vodním chlazením, a to s až 360mm radiátorem.

Škoda tedy že společnost In Win nezveřejnila také cenu, takže můžeme pouze odhadovat. A asi nikdo by se nedivil, kdyby taková skříň stála třeba 20.000 Kč nebo i víc. Je to prostě speciál pro hračičky.

Zdroj: Hexus.net
reklama