reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel Broadwell vPro procesory pro bezdrátové podnikové nasazení

12.2.2015, Jaroslav Sivy, aktualita
Intel Broadwell vPro procesory pro bezdrátové podnikové nasazení
Společnost Intel uvedla procesory Broadwell s technologií vPro pro podnikové nasazení. Výhodou má být schopnost bezdrátového připojení k dokovací stanicí, podpora bezdrátového přenosu obrazu i nižší spotřeba a vyšší výkon.
Intel odhalil novou generaci Broadwell vPro procesorů pro bezdrátové přenosy obrazu od mobilů a malých ultrabooků po mini desktop PC. Procesory jsou postavené na 14nm technologii. Podle Intelu je s nimi možné vyrobit zařízení, která jsou 3x tenčí a o 50 % lehčí, samozřejmostí je lepší spotřeba a výkon než u předchozí generace.





Jako pěkná ukázka bezdrátových schopností může sloužit obrázek níže, kde je obraz přenášen bez použití kabelů na velkou projekční obrazovku pomocí Intel WiDi (Wireless Display) technologie.





Dokovací schopnost vPro zařízení je další technologií, kterou Intel nazval "Wireless Gigabit". Jak funguje, si můžeme zjednodušeně představit tak, že se zařízením přijdeme k dokovací stanici, ta nás bezdrátově připojí a dovolí okamžitě využívat všechna externí úložiště, USB a další zařízení, která jsou k doku připojena. Dok samotný však zcela bezdrátově napojen nebude a jeho připojení bude vyžadovat nějaké ty kabely.

Protože vPro má sloužit primárně v podnikovém sektoru, obsahuje mnoho funkcí pro správu a bezpečnost. Intel Identity Protection je hardwarové řešení bezpečnosti pro několik různých metod autentizace a ochranu pomocí PIN autorizace pro připojení přes Bluetooth na zařízení s Androidem (po překročení nastavené vzdálenosti od spárovaného zařízení a opětovném vrácení se bude vyžadovat PIN). Přihlašování do VPN, domény a OS je chráněno šifrováním použitých klíčů a jejich uložením přímo v hardwaru. Uložení klíčů pouze v paměti by mohlo umožnit jejich zneužití malwarem. První produkty využívající vPro by měly být na trhu již tento měsíc.

Zdroj: Hothardware, Intel
reklama