reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel chce umožnit přetaktování SSD

26.8.2013, Jan Vítek, aktualita
Intel chce umožnit přetaktování SSD
Když se před řadou let uživatelé pokoušeli taktovat své procesory, společnost Intel nebyla takovým snahám nakloněna, ovšem o to bylo taktování větší zábava. Nyní chce Intel sám na nadcházejícím IDF (Intel Developer Forum) v září představit,...
Když se před řadou let uživatelé pokoušeli taktovat své procesory, společnost Intel nebyla takovým snahám nakloněna, ovšem o to bylo taktování větší zábava. Nyní chce Intel sám na nadcházejícím IDF (Intel Developer Forum) v září představit, jak lze snadno přetaktovat SSD, a zvýšit tím jeho výkon. IDF proběhne od 10. do 12. září v Moscone Convention Center, San Francisku.





Část konference (AIOS001) bude věnována výhradně přetaktování a v jejím rámci chce Intel posluchatele seznámit s možnostmi přetaktování procesorů Core i7-4000 "Ivy Bridge-E" na čipsetu Intel X79, čili nejnovějšího hi-endu pro pracovní stanice a při této příležitosti bude také poprvé ukazovat přetaktování SSD.

Na SSD se můžeme pokusit o přetaktování samotného kontroleru, ale i samotných pamětí NAND Flash, ovšem v takovém případě je třeba zajistit, aby byla zachována integrita dat, a není tedy vyloučeno, že přetaktováním SSD se sníží jeho spolehlivost. Otázkou pak je, co to přinese, když v sekvenčních operacích už dnešní SSD narážejí na limity rozhraní SATA 6 Gbps. Nicméně již příští čipové sady Intelu mají přinést rozhraní SATA Express, čili spojení rozhraní SATA a PCI Express s propustností 8 či 16 Gbps. To bylo definováno teprve nedávno v nových specifikacích SATA Revision 3.2.

Zdroj: X-bit labs
reklama