reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel Compute Card: počítač o "velikosti kreditky"

7.1.2017, Jan Vítek, aktualita
Intel Compute Card: počítač o "velikosti kreditky"
Srovnávat Compute Card s kreditní kartou je sice poněkud nadnesené, ale má to něco do sebe, neboť jako karta toto PC skutečně vypadá, i když trošku přerostlá. Jde o další alternativu k těm nejmenším počítačům, jako jsou Intel Compute Stick.
Počítače Intel Compute Card byly představeny na CES 2017 a posloužit mají pro stejné účely jako Compute Stick. Oproti nim jsou celkově větší, ale mnohem tenčí s celkovými rozměry 95 x 55 x 5 mm. Konec konců u těchto počítačů nás stejně obvykle netrápí rozměry či hmotnost jich samotných, ale veškeré to nutné příslušenství, jež s nimi musíme nosit, které je v podstatě daleko méně skladné než ony.





Intel Compute Card zahrnují modulární systém s Intel SoC, potřebnou pamětí RAM i pamětí pro data a konektivitou Wi-Fi a Bluetooth s jistými flexibilními možnostmi pro I/O. Veškeré specifikace Intel ještě neposkytl, a tak zatím jen tápeme. Jisté je jen to, že Intel nabídne na výběr mezi procesory Kaby Lake, z nichž některé budou také podporovat vPro.




Zdroj obrázku: BBC Twitter


Je zřejmé, že tento počítač při tloušťce jen 5 mm nemůže nabídnout mnoho ze standardních rozhraní a namísto toho se spolehne na speciální slot a standardní konektor USB typu C. Pomocí redukcí budeme moci využít rozhraní USB, PCI Express, HDMI a DisplayPort. Intel si také představuje, že se toto zařízení stane součástí různých produktů, jako jsou bezpečnostní kamery, IoT brány, digitální kiosky nebo dokonce "interaktivní ledničky". Zmíněna byla také řada firem, které již mají mít o Compute Card zájem, aby je využily ve svých produktech. Jsou to Dell, HP, Lenovo, Sharp, InFocus, DTx a TabletKiosk.

Intel uvádí, že Compute Card začne prodávat v polovině tohoto roku.

Zdroj: Hexus.net
reklama