reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel má investici 763.000 USD v akciích kryptoburzy Coinbase

17.8.2021, Jan Vítek, aktualita
Intel má investici 763.000 USD v akciích kryptoburzy Coinbase
Pro Intel je sice investice 763 tisíc dolarů naprosto minoritní, ovšem přesto zajímavá, neboť se týká známé kryptoměnové burzy Coinbase, která i běžným lidem nabízí možnost obchodovat s Bitcoinem, Ethereem a dalšími. 
Investice Intelu byla odhalena v záznamech U.S. Securities and Exchange Commission, přičemž se jedná o 3014 akcií třídy A v celkové aktuální hodnotě kolem 763 tisíc dolarů. Jde ovšem o záznamy, které se týkaly období ukončeného 30. červnem tohoto roku, čili investice Intelu se mohla od té doby změnit. 
 
 
Dle serveru Barron's přitom Intel po konci prvního letošního kvartálu dle dostupných záznamů žádný takový podíl v Coinbase neměl, což znamená, že buď vlastnil méně než 5 procent akcií ještě před dubnovým IPO (úvodní nabídka akcií na veřejném trhu), anebo si je možná pořídil právě v rámci IPO. 
 
Hodnota akcií Coinbase dosáhla právě v den IPO sumy 430 dolarů za kus, ovšem postupem času klesla, na což měl bezpochyby vliv i letošní květnový krach kryptoměn. Rozhodně se ale nedá říci, že by se hodnota akcií Coinbase řídila hodnotou kryptoměn, ostatně ze 430 dolarů klesala níže právě i v době, kdy kryptoměny prudce posilovaly. Nicméně z vývoje lze i tak vyčíst, že jistý vztah tu přeci jen bude, jak je vidět i z křivky ze začátku srpna, kdy začaly kryptoměny opět výrazně posilovat. 
 
 
Server THW také poznamenává, že Intel se dlouhodobě zajímá o kryptoměny, ostatně už v roce 2018 získal patent týkající se energeticky efektivní těžby Bitcoinu a také je člen Enterprise Ethereum Alliance. Investice Intelu v Coinbase je ale jen malá i vzhledem k aktuální tržní kapitalizaci této firmy ve výši 54 miliard dolarů. 


reklama