reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel na Computexu: nové procesory, 5G a opět slíbený Alder Lake

31.5.2021, Jan Vítek, aktualita
Intel na Computexu: nové procesory, 5G a opět slíbený Alder Lake
Intel jako první vytroubil do světa své computexové novinky, a to prostřednictvím Michelle Johnston Holthaus. Její více než 40minutová prezentace zahrnovala pár novinek, ale především rekapitulaci věcí minulých. 
Z prezentace Michelle Johnston Holthaus (Executive Vice President, Chief Revenue Officer, General Manager - Sales, Marketing and Communications Group) jsme se tak o mnoha novinkách bohužel nedozvěděli. 
 
 
Mluvilo se o nedávno představených Core H-Series 11. generace, čili o 8jádrových procesorech Tiger Lake, dále to jsou nová řešení pro 5G řady 5000, další mobilní Core série U a také už dobře víme, že máme v dohledu generaci Alder Lake. Intel se tu pochlubil, že v celkem 88 designech notebooků se už na trh vydalo více než milion procesorů zmíněné série H, což bylo označeno za produktový launch, v jakém tu pro Intel není konkurence. 
 
 
Pokud jde ale o skutečné novinky, o nichž se dozvídáme právě až nyní, jsou tu pouze dvě nová SKU procesorů Tiger Lake-U. Konkrétně jde o Core i7-1195G7 a Core i7-1155G7. Oba mají čtyři jádra a grafiku Xe, ovšem liší se v taktech, kapacitě cache i v počtu jader integrované grafiky, jak ukazuje zveřejněná tabulka. 
 
Tyto nové procesory se dostanou do 60 nových modelů notebooků, z nichž některé se objeví na trhu už v průběhu tohoto týdne. Další chystané počítače dostanou do výbavy také nový 5G moduly vyvinutý Intelem ve spolupráci s firmou MediaTek. Určen bude pro počítače od firem Acer, Asus a HP, ovšem až pro takové, které se objeví někdy v příštím roce. 
 
 
Dozvěděli jsme se také už i něco nového o procesorech Alder Lake? I zde se Intel zaměřil spíše na notebooky, i když na snímku vidíme kromě nich také jeden desktop. Nicméně krom toho, že mobilní verze Alder Lake už byly v prvních vzorcích zprovozněny a že první vzorky už získali jeho partneři z průmyslu, nám Intel neprozradil nic nového.  


reklama