reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel oznámil finanční výsledky a potvrdil zpoždění Broadwell

16.10.2013, Jan Vítek, aktualita
Intel oznámil finanční výsledky a potvrdil zpoždění Broadwell
Informace o tom, že procesory Intel Broadwell přijdou na trh později, než se očekávalo, se objevila již uprostřed léta. Dnes se tato informace potvrzuje z úst zástupců samotného Intelu, jenž zároveň s tím ohlásil i své nejnovější finanční...
Informace o tom, že procesory Intel Broadwell přijdou na trh později, než se očekávalo, se objevila již uprostřed léta. Dnes se tato informace potvrzuje z úst zástupců samotného Intelu, jenž zároveň s tím ohlásil i své nejnovější finanční výsledky. Nejdříve se tedy podívejme na ně.





Třetí kvartál Intelu vyšel dle očekávání, takže firma zažila mírný růst, s čímž je spokojena. Celkové tržby činily 13,5 mld USD, z čehož činí zisk celkem tři miliardy. Nicméně dodávky čipů pro desktopy a mobilní počítače klesly o 3,5 %, ale zachránily to prodeje produktů pro datová centra, jejichž nárůst byl dvanáctiprocentní. Nicméně firma je spokojena s přijetím čipů Haswell a díky nim označila třetí kvartál z hlediska obchodu za daleko úspěšnější než ten předchozí.

Co se týče procesorů Broadwell, pak tyto čipy představují další generaci procesorů x86, jež nahradí dnešní Haswell a jejich úkolem je především uvést do světa 14nm výrobní proces. Intel potvrdil, že jeho plán se potýká s menším výkyvem, což v překladu znamená, že jde o tříměsíční zpoždění. Broadwell by tak měly dorazit na trh někdy v druhé polovině příštího roku, přičemž Intel své investory ubezpečuje, že to nebude mít výrazný negativní vliv na jeho tržby či konkurenceschopnost.

Zdroj: TZ Intel
reklama