reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel plánuje také desktopové Haswell s výkonnou grafikou v BGA

10.4.2013, Jan Vítek, aktualita
Intel plánuje také desktopové Haswell s výkonnou grafikou v BGA
Společnost Intel zařadí do své nabídky také zbrusu novou řadu desktopových procesorů s označením R, která bude sestávat z nových čipů Haswell. Zajímavé na ní bude především to, že půjde o procesory v pouzdrech BGA (Ball-Grid Array), které...
Společnost Intel zařadí do své nabídky také zbrusu novou řadu desktopových procesorů s označením R, která bude sestávat z nových čipů Haswell. Zajímavé na ní bude především to, že půjde o procesory v pouzdrech BGA (Ball-Grid Array), které tak nebudou určeny pro volný prodej, ale pro firmy vyrábějící malá PC. A přitom nemá jít o žádná ořezávátka, právě naopak:





Všechny modely nabídnou čtyři jádra a jádro Intel HD Graphics, což bude nejvýkonnější model nové generace vybavený 40 shadery a k tomu také vlastní cache pro urychlení náročných procesů, jako je třeba Multi-Sample AntiAliasing (MSAA). Mezi ony tři modely patří Core i7-4770R, Core i5-4670R a Core i5-4570R, přičemž první nejvýkonnější zvládne zpracovávat díky podpoře Hyperthreading až osm vláken najednou, jeho základní pracovní frekvence bude 3,2 GHz a díky Turbu se ta vyšplhá až na 3,9 GHz. To vše při maximální spotřebě 65 W, s níž nemají problém ani malé BOXované chladiče.

Firmy, které budou chtít vyrábět počítače založené na těchto procesorech, si je budou muset koupit společně s příslušnými základními deskami. Taková řešení budou navíc využitelná i v počítačích typu All in One, které by také neměly mít s chlazením nových procesorů problém.

Zdroj: X-bit labs
reklama