reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel posílá na trh miniaturní barebone NUC

18.9.2013, Jan Vítek, aktualita
Intel posílá na trh miniaturní barebone NUC
Již v minulém roce jsme se mohli dozvědět o nových miniaturních počítačích Intel NUC, kterážto zkratka znamená Next Unit of Computing. Jedná se o nový formát malinkých desktopových počítačů prosazovaný právě Intelem, jenž nyní posílá na...
Již v minulém roce jsme se mohli dozvědět o nových miniaturních počítačích Intel NUC, kterážto zkratka znamená Next Unit of Computing. Jedná se o nový formát malinkých desktopových počítačů prosazovaný právě Intelem, jenž nyní posílá na trh nový kit D54250WYK, který můžeme považovat za barebone. Je totiž na uživateli, aby si dokoupil a doinstaloval paměti a úložné zařízení.





Intel NUC D54250WYK obsahuje základní desku D54250 s rozměry 110 x 110 mm, přičemž půdorys samotné skříně nebude o moc větší. Na desce pak najdeme procesor Core i5-4250U v pouzdru BGA, jenž nabídne dvě jádra, HyperThreading, frekvenci 1,3 - 2,6 GHz, 3 MB L3 cache a grafiku třídy HD 5000 s podporou Ultra-HD. Dále tu je čipová sada Intel QS87, dva volné sloty pro DDR3 SO-DIMM s paměťmi na 1600 MHz o kapacitě až 16 GB.





Pro úložné zařízení tu je jeden pory SATA 6 Gbps a pak se může využít také jeden mPCIe 2.0 sloužící i jako mSATA 6 Gbps a také jeden mPCIe 2.0, ale pro karty poloviční výšky. Nabídka rozhraní zahrnuje dva přední USB 3.0, vedle nichž je kombinovaný audio konektor pro sluchátka s mikrofonem a vzadu máme dva USB 3.0, gigabitový Ethernet, Mini DisplayPort 1.2, Mini HDMI 1.4a, napájecí konektor pro 65W adaptér a dva velké obdélníky slouží jako výdech chlazení. Mini PC také budeme moci zabezpečit pomocí bočního otvoru pro zámky Kensington, nebo rovnou přimontovat pomocí VESA držáku.

Zdroj: techPowerUp
reklama