reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel si vybral IDT pro vývoj řešení bezdrátového nabíjení

30.8.2012, Jan Vítek, aktualita
Intel si vybral IDT pro vývoj řešení bezdrátového nabíjení
Myšlenka napájení či dobíjení bezdrátově není nijak mladá, však se tím svého času zabýval již Nikola Tesla a i v IT branži se o něčem mluví již řadu let. Nyní to vypadá, že se s přispěním Intelu dočkáme realizace a prosazení na trhu, pokud...
Myšlenka napájení či dobíjení bezdrátově není nijak mladá, však se tím svého času zabýval již Nikola Tesla a i v IT branži se o něčem mluví již řadu let. Nyní to vypadá, že se s přispěním Intelu dočkáme realizace a prosazení na trhu, pokud tedy vše dopadne dle očekávání této firmy. Ta si vybrala jako partnera IDT (Integrated Device Technology), která má pro Intel vyvinout integrované vysílače a přijímače založené na rezonanční technologii, s níž experimentuje kde kdo.





Intel a IDT tak chtějí stvořit referenční řešení, která budou využitelná pro napájení a dobíjení chytrých telefonů a jiných mobilních zařízení, ale i jako samotné nabíječky nebo pro přenos energie k počítačům All in One či k Ultrabookům. IDT již má vyvinutý transmitter IDTP9030 a receiver IDTP9020, takže má své zkušenosti s touto technologií.

Zástupce Intelu Gary Huang k tomu dodal, že v blízké budoucnosti očekává rozmach bezdrátově napájených zařízení, mezi nimiž nebudou chybět periferie jako myši, klávesnice, úložná zařízení, kamery a samozřejmě chytré telefony. Firma IDT by měla mít první vzorky nového řešení hotové do konce roku a do poloviny toho příštího se očekává, že budou rozeslány první vzorky partnerům Intelu.

Zdroj: TZ IDT
reklama