reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel zveřejnil datum vypuštění CPU Haswell-E

15.8.2014, Jan Vítek, aktualita
Intel zveřejnil datum vypuštění CPU Haswell-E
V těchto dnech výrobci základních desek houfně představují své nové modely vybavené čipovou sadou Intel X99 Express. Je tedy jasné, že procesory Intel Haswell-E jsou již za rohem. Přijdou dříve, než se čekalo.
Dle předchozích informací měly nové procesory Intel Core i7 Extreme (Haswell-E) přijít na trh 14. září, kdy by samozřejmě měly být k dispozici i příslušné základní desky. Nyní se ale objevilo nové datum, a to již 29. srpna, čili přesně za 14 dní. V ten den by tedy měly mít premiéru nejen procesory Haswell-E, ale i základní desky s X99 Express a příslušné paměti DDR4. Všechny tyto komponenty by zároveň měly být připraveni i v obchodech pro běžné zákazníky.





Mezi nové procesory Haswell-E patří tři modely a tak to pravděpodobně i zůstane. Vedoucím modelem je Core i7-5960X s osmi jádry založenými na architektuře Haswell, Hyperthreadingem, 20 MB L3 cache a základní taktovací frekvencí 3 GHz. Očekává se, že jeho cena bude jako obvykle 999 USD.

Dále tu máme šestijádrový Core i7-5930K rovněž s Hyperthreadingem a dále 15 MB L3 cache a taktem 3,5 GHz. Tento procesor bude stát mezi 500 a 750 USD. Nejlevnějším modelem s cenou 350 až 450 bude šestijádrový Core i7-5820K se základní frekvencí 3,3 GHz a rovněž 15 MB cache. Procesory se budou také lišit počtem linek rozhraní PCI Express 3.0, přičemž od prvních dvou se očekává plný počet 40 linek a nejslabší by jich měl mít "jen" 28.

Zdroj: techPowerUp
reklama