reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Internetové kalendáře: nová úroveň plánování?

20.1.2014, Radan Tuhý, článek
Internetové kalendáře: nová úroveň plánování?
Cloudové služby mají rostoucí charakter. Je to dáno hlavně stále důležitější pozicí mobilních zařízení s přístupem k internetu. Dnes se podíváme na to, jaké výhody má organizace času s využitím internetových kalendářů a jaké služby jsou nyní nejrozšířenější.
Internetové služby se pomalu ale jistě stávají samozřejmostí, což se projevuje nejen v nárůstu prodaných mobilních zařízení, ale i v počtu uživatelů, kteří tyto služby využívají. Na email - tedy elektronickou poštu uloženou na internetu - si již zvykla naprostá většina lidí. Podobně jsou na tom ostatní služby, mezi které řadíme i organizaci času, tedy kalendář.

Z našeho článku vyplynulo, že internetový kalendář může využívat prakticky kdokoli. Jde v principu o součást balíčku služeb k elektronické poště, která je v případě námi zmíněných poskytovatelů bezplatná. Každý si může sám dle vlastních preferencí vybrat, jestli dá přednost Microsoftu, Googlu, nebo třeba Yahoo. Mimochodem, právě akcie Yahoo za letošní rok zaznamenaly poměrně viditelný nárůst oproti několika posledním rokům stagnace. Růst lze sledovat i u Microsoftu, ovšem Google je v tomto ohledu přece jen na prvním místě, roste nejrychleji.


Úkoly, organizace projektů?


Možná teď mnozí z vás přemýšlí, že kalendáře jsou samy o sobě pěkná věc, ale pro skutečnou organizaci času a práce nemusí stačit. Na tom něco bude. Dobrou zprávou je, že internet skýtá velké množství produktů, které se přímo zaměřují na organizaci úkolů, případně rovnou na projektový management.




Takto může vypadat cloudový nástroj na organizaci úkolů


Nevýhodou těchto služeb je skutečnost, že naprostá většina z nich je placená, případně jejich bezplatná verze je natolik omezená, že pro méně náročné použití může být efektivnější využití některého ze sdílených kalendářů. Na druhou stranu je možné najít celkem dost možností, které až tolik nestojí. Ale o tom třeba zase někdy příště.

A co vy, využíváte nějaký internetový kalendář? Hlasujte v naší anketě:
Jaký nástroj využíváte k organizaci času a plánování?
V anketě šlo hlasovat od 20.1.2014 do 30.9.2014. Počet hlasujících: 50
Kalendář Google66 %
Kalendář Outlook.com12 %
Kalendář Yahoo!4 %
Jinou internetovou službu2 %
Papírový kalendář4 %
Nic12 %
reklama