reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

InWin 309 GE: skutečná herní skříň, na níž se dá hrát

8.7.2021, Jan Vítek, aktualita
InWin 309 GE: skutečná herní skříň, na níž se dá hrát
Společnost InWin zřejmě jako jediná nabízí herní počítačovou skříň, které své označení vzala takříkajíc za slovo. Je totiž vybavena hrubým grafickým displejem a příslušným hardwarem, takže si můžeme zahrát na ní samotné. 
Samotnou počítačovou skříň InWin 309 už dávno známe, neboť se objevila v roce 2019 právě i se svým displejem přes celé čelo, který ovšem nyní dostal novou funkci. I dříve šlo o grafický RGB displej s obrovskými pixely v poli 8 x 18, ovšem možnosti jeho využití byly omezeny. Ale tím to nemělo skončit, protože tu byl očividný nevyužitý potenciál.
 
 
Původně umožnila společnost InWin využít přední displej skříně 309 podobně jako podsvícenou herní klávesnici, takže tu byly různé režimy sloužící jen pro potěchu oka, pokud někdo něco takového za potěchu pokládá, vedle čehož dokázal displej ještě reagovat na hudbu či okolní zvuky díky mikrofonu. 
 
Nyní přichází model 309 GE či Gaming Edition, která je označena za "opravdovou herní skříň". Od původního modelu ji odlišují tři vestavené hry (Magi Jump, 309 Racing a Blox) plus dodávaný gamepad. 
 
 
Společnost InWin zkrátka ze skříně 309 udělala jednoduchou herní konzoli, na níž běží plošinkovka, závodní hra a tetris. Adekvátní grafiku nám displej s rozlišením 8 x 18 pochopitelně nabízí leda pro tetris, kde se hodí i jeho poměr stran, ale jiné hry budou spíše až příliš jednoduché na to, abychom si je mohli užít, ale to už je na vkusu každého zákazníka. 
 
 
InWin také zřejmě nenabízí příslušný upgrade pro majitele starší verze skříně 309 s tím, že dodávaný Glow X Software v1.0.1.4 je pouze pro 309 GE. Těžko říci, zda jde o nějakou hardwarovou překážku, anebo jen o rozhodnutí firmy. 
 
InWin 309 GE je k dispozici pouze v černé barvě a jde o Midi Tower pro desky formátu až E-ATX (12 x 13 palců) se sedmi sloty, pojme až 350 mm dlouhé karty a 160 mm vysoký procesorový chladič. Vepředu má 3x USB (3.0 a jeden 3.1 typu C), HD audio a ovladač LED a ventilátorů. Uvnitř najdeme místo pro dvě 2,5" a další dvě 2,5" či 3,5" zařízení a pak tři vrchní 120mm ventilátory, jeden zadní a tři spodní. Výrobce nám v základní výbavě dodá čtyři ventilátory Saturn ASN120. 


reklama