reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

JabberMask na Kickstarteru: maska, která zobrazuje nejen smajlíky

7.9.2020, Milan Šurkala, aktualita
JabberMask na Kickstarteru: maska, která zobrazuje nejen smajlíky
Vývojář her Tyler Glaiel je hračička a vytvořil obličejovou masku JabberMask, která je vybavena několika LED a nyní se dostává na server Kickstarter. Ty na základě zvuků zobrazují animace úst, případně jiné smajlíky.
Někteří lidé si rádi hrají a mezi ně patří i Tyler Glaiel. Ten totiž vytvořil obličejovou masku JabberMask, která trochu překonává bariéru, jež vzniká nošením roušek, kdy člověk nevidí ústa toho druhého. JabberMask je vybavena displejem z LED, přičemž ten je v závislosti na verzi v matici 6×6 nebo 8×8. Na základě zvuků z mikrofonu pak zobrazuje animaci otevřených nebo zavřených úst, umí také zobrazit úsměv nebo smajlíky. Pro kampaň na Kickstarteru se rozhodl poté, co jeho video (viz níže) vyvolalo zájem a lidé se dožadovali skutečného produktu, který si nejprve vyrobil jen z legrace. Nová varianta má napájení v popruhu a další úpravy.
 
JabberMask
 
Základní verze Lite vyjde na $29 a má základních 6×6 RGB diod. Napájena je čtveřicí AAAA baterií a uvnitř je bavlněná maska, kterou lze vyjmout a vyprat. Verze Deluxe vyjde na $49 a už má detailnější displej s 8×8 LED, napájení je pak zajištěno nabíjecím akumulátorem Li-Ion (přes micro USB). Jako poslední tu máme variantu Pro za $69, která přidává možnost dálkového ovládání a aplikaci pro Android a iOS. Ta umožňuje volbu emoji, vytváření slov, symbolů, úpravu jasu a dalších detailů.
 
JabberMask
 
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama